Ce beneficii pentru sănătate îţi poate aduce sauna

Ce beneficii pentru sănătate îţi poate aduce sauna

FOTO Adevărul

În Finlanda, saunele au fost dintotdeanua asociate cu sănătatea. Primele saune au fost concepute de inventatorii scandinavi şi erau spaţii în care oamenii puteau să îşi împrospăteze mintea sau femeile, să nască. Chiar şi în zilele noastre, aproape toate locuinţele finlandezilor sunt dotate cu saună.

Ştiri pe aceeaşi temă


Elimină toxinele din organism

Silul de viaţă sedentar şi folosirea regulată a antiperspirantului previn organismul să elibereze toxine prin transpiraţie. Saunele cresc temperatura corpului, ceea ce stimulează glandele sudoripare. Transpiraţia conţine 99 la sută apă, iar procentul rămas este format din toxine precum sodiu, cupru, mercur, dar şi chimicale.

Relaxează muşchii şi ameliorează durerea

Când temperatura corpului creşte, vasele de sânge se dilată şi circulaţia creşte. Acest flux ajută organismul să se recupereze, mai ales în urma exerciţiilor fizice intense. Potrivit „Natural News”, un studiu a arătat că doar 10 minute de saună după sport poate accelera viteza de recuperare a organismului, permiţându-ne sa fim în formă pentru urmatoarea şedinţă.

Elimină stresul

Expus la caldură, organismul elimină endorfine, neurotransmiţători care au efecte analgezice si tranchilizante, astfel fiind un remediu ideal pentru a combate stresul, anxietatea, depresia si insomnia.

Sporeşte sănătatea cardiovasculară

Cercetări au arătat că bătăile inimii pot accelera de la 60-70 până la 110-120 de bătăi pe minut într-o sauna, urmând ca apoi sa scadă sub medie în timpul procesului de racire. Schimbul brusc de temperatură este ca un exercitiu fizic pentru muschii inimii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările