Ce alimente pot provoca uşor toxiinfecţie alimentară

Ce alimente pot provoca uşor toxiinfecţie alimentară

Produsele care se alterează rapid produc tulburări digestive

În sezonul cald, cazurile de toxiinfecţie alimentare cresc. Produsele care se alterează rapid produc tulburări digestive, care se manifestă prin dureri abdominale, ameţeală şi stări de greaţă şi vomă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre cele mai periculoase alimente care ne pot îmbolnăvi se numără carnea, ouăle, bogate în proteine, pentru că prezintă risc de altrerare ridicat.

Şi fructele şi legumele, culmea, sunt în aceeaşi categorie, pentru că şi ele se strică repede. Dacă lor li se adaugă şi o igienă necorespunzătoare, dar şi un mod de preparare nepotrivit, şansele de îmbolnăvire sunt garantate.

Când trebuie să bagi mâncarea cu carne la frigider

Ai gătit un fel principal care conţine carne, sos ori prăjeli? Trebuie să respecţi întocmai procesul de preparare şi timpul de gătit. Mâncarea care nu este gătită bine poate să provoace uşor o indigestie.

De asemenea, că să eviţi acest risc, este ideal să nu toci carnea pe acelaşi tocător şi cu acelaşi cuţit cu care toci legumele. Înainte şi după ce porţionezi carnea trebuie să te speli pe mâini.

Află ce alimente pot provoca uşor toxiinfecţie alimentară pe clickpentrufemei.ro.

Efectul negativ pe care îl poate avea o simplă infecţie asupra corpului
Piramida alimentară, esenţială în nutriţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: