Ce alimente să ocoleşti pentru a te feri de cancer

Ce alimente să ocoleşti pentru a te feri de cancer

Chips-urile din cartofi şi snacks-urile conţin acrilamidă, substanţă cancerigenă care se formează când alimentele sunt supuse unor temperaturi ridicate.

Mai mult de un sfert din cazurile de cancer sunt cauzate de dieta nesănătoasă. Vezi ce alimente sunt pe lista celor cu potenţial cancerigen!

Ştiri pe aceeaşi temă

Dulciurile rafinate

La fel ca în cazul descris anterior, anumiţi îndulcitori alimentari bogaţi în fructoză sunt încă şi mai agresivi şi permit o metabolizare mai rapidă şi mai uşoară a celulelor canceroase.

Alimente des consumate, cum ar fi prăjiturile, biscuiţii, plăcintele, sucurile şi sosurile conţin niveluri ridicate de zahăr rafinat şi sunt direct asociate cu dezvoltarea cancerului.

Studiile realizate de Cancer Epidemiology şi Mile Markers arată că consumul de glucide rafinate poate creşte cu până la 220% riscul de a suferi de cancer de sân. Acest fapt se datorează indicelui glicemic care creşte nivelul de zahăr din sânge care, la rândul său, favorizează apariţia şi răspândirea celulelor canceroase în corp.

Prăjelile

Hrana prăjită, cum ar fi diversele sortimente de fast-food, este asociată direct cu apariţia diferitelor tipuri de cancer, pe lângă faptul că provoacă şi alte probleme de sănătate, precum obezitate şi boli de inimă.
Chips-urile din cartofi sau snacks-urile, de exemplu, conţin cantităţi însemnate de acrilamidă, o substanţă cancerigenă care se formează atunci când alimentele sunt supuse unor temperaturi ridicate.

Acrilamida se găseşte în alimentele care au fost preparate termic la temperaturi de peste 120 de grade Celsius, adică chips-uri şi majoritatea alimentelor de tip fast-food.

Află pe clicksanatate.ro de ce şi produsele dietetice pot cauza cancer!

Pentru o imunitate mai bună, ţine o cură cu cătină

Ce trebuie să ştii despre hepatita A

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările