Câtă cafea este bine să bem?

Câtă cafea este bine să bem?

Consumul de cafea poate fi benefic pentru o persoană, dar toxic pentru alta

Potrivit studiilor, iubitorii de cafea au riscuri mai mici de a face o serie de boli. Totuşi, nu s-a demonstrat o legătură clară, de tip cauză-efect, între consumul de cafea şi aceste afecţiuni. Iar cantităţile de licoare responsabile de beneficii sunt uşor intimidante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Multe dintre concluziile cercetătorilor privind beneficiile cafelei au fost trase pe baza studiilor realizate în laborator pe cobai, iar altele pe baza răspunsurilor participanţilor la studii.

Este posibil ca, în cazul acestor persoane, efectele pozitive să ţină şi de alte obiceiuri de viaţă, şi nu doar de consumul de cafea.

Cheia este moderaţia

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea „Harvard”, pentru a avea efecte benefice, cafeaua trebuie consumată cu moderaţie, iar prin acest termen ei înţeleg 500 ml de cafea pe zi! Medicii gastroenterologi sunt însă mai ponderaţi.

Ei spun că şi cantităţile mici de cafea pot pune probleme celor care suferă de afecţiuni gastrice, precum gastrita, refluxul gastroesofagian sau ulcerul gastro-duodenal.

În cazul acestor persoane, licoarea este interzisă. Cafeaua poate dăuna şi celor care suferă de aritmii cardiace, putând duce la palpitaţii.

Descoperă care sunt beneficiile consumului de cafea AICI

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările