Carnea roşie, avantaje şi dezavantaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea roşie este un bun antianemic - are un conţinut bogat în fier, cupru, zinc şi alte minerale esenţiale
Carnea roşie este un bun antianemic - are un conţinut bogat în fier, cupru, zinc şi alte minerale esenţiale

Cele mai multe studii avertizează că un consum zilnic de carne roşie poate declanşa boli grave, cum este cancerul de intestin. Şi totuşi, putem să obţinem şi beneficii pentru sănătate dacă mâncăm carne, cu condiţia să fim moderaţi.

Ce înseamnă un consum moderat, când vine vorba despe carne? Cei mai mulţi nutriţionişti recomandă nici mai mult nici mai puţin de 150 de grame de carne, de două ori pe săptămână. În caz contrar, dacă se depăşeşte această cantitate pot apărea riscuri pentru sănătate.

Bine, o să zici că e ceva dubios la mijloc, deoarece carnea roşie este consumată de oameni din timpuri străvechi şi a contribuit, prin aportul de fier şi proteine, la progresul fiinţei umane.

Cum ar putea să ne facă rău? Cu siguranţă strămoşii noştri nu consumau doar o bucăţică de carne joi şi una duminică, spre exemplu.

E sănătoasă cu garnitură din salată

Carnea este un aliment care trebuie consumat din când în când, în cantităţi moderate şi în „compania“ altor alimente, precum salatele, care îi pot completa aportul de elemente nutritive. Cel puţin, acesta este sfatul celor mai mulţi specialişti în nutriţie.

Consumă multe legume sub formă de garnituri atunci când ţi-e poftă de carne sau ai musafiri şi ai preparat o friptură suculentă la cuptor.

Află pe clickpentrufemei.ro care sunt avantajele şi dezavantajele consumului de carne roşie.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite