Care sunt situaţiile când nu trebuie să bei apă

Care sunt situaţiile când nu trebuie să bei apă

Consumul de apă în mijlocul sesiunii de antrenament sau după un efort fizic intens nu este o soluţie bună.

O hidratare corespunzătoare este esenţială pentru sănătate cât şi pentru buna funcţionare a organismului. Cu toate acestea, există persoane care nu ştiu când şi cum să bea apă sau mai ales când să nu bea apă, astfel că greşelile frecvente în acest sens pot provoca diferite afecţiuni.

Iată când nu este bine să bei apă şi de ce excesul de apă îţi poate face rău!

Când să nu bei apă - în timpul meselor

Se spune că una dintre cele mai frecvente greşeli în ceea ce priveşte hidratarea este consumul de apă în timpul mesei şi imediat după.

Medicii spun că este foarte important să evităm să bem apă în timpul mesei, deoarece aceasta îngreunează digestia prin ,,diluarea" acizilor şi enzimelor, care duc la acumularea de toxine în organism.

Principala preocupare este că apă diluează acizii şi enzimele digestive din stomacul şi are că rezultat balonarea sau distensia. Această preocupare este un mit, conform gastroenterologului Michael Picco.

El spune că apa băută în timpul mesei poate ajuta la îmbunătăţirea digestiei organismului şi sugerează că oamenii pot obţine aceleaşi beneficii digestive dacă beau apă la scurt timp după mese.

Descoperă pe clicksanatate.ro când nu e bine să consumi apă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: