Brânzeturi care te protejează de bolile de ficat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Considerat ca fiind un superaliment, brânza este o adevărată sursă de sănătate de care ar trebui să profiţi din plin.

Lactatele adună foarte multe laude, în special dacă vorbim despre celebra combinaţie cu mămăligă, brânză şi smântână.

Diversitatea soiurilor de brânzeturi existente pe piaţă împarte tabăra consumatorilor în mai multe grupuri, mai ales cu privire la sortimentele speciale ce conţin mucegai sau alte componente extravagante.

Astfel că, specialiştii de la Universitatea din Coreea de Sud susţin faptul că anumite sortimente de brânză care provin din Elveţia nu doar că sunt foarte gustoase dar sunt şi extrem de sănătoase şi nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta.

În aceste sortimente se regăseşte o bacterie cu rol de antibiotic, care nu se mai găseştei nicăieri în lume.

Susţin imunitatea

Tocmai datorită acestei bacterii, cercetătorii coreeni afirmă că soiul respectiv de brânză joacă un rol important în menţinerea unui sistem imunitar puternic care contribuie şi la scăderea inflamaţiilor din organism.

Soiul ce se bucură de acest avantaj este cel emmentaler, de aici provenind şi gustul său unic.

Potrivit studiilor la care a fost expusă această brânză cu cât sunt mai mari găurile cu atât mirosul este mai puternic şi concentraţia bacteriei cu rol asemănător antibioticului.

Află pe Clicksanatate.ro din ce alte motive e indicat să incluzi în dietă brânzeturi!

Ce accesorii îţi trebuie pentru a face sport acasă

Cât de sănătoasă este slănina de porc?

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite