Brânza şi beneficiile ei. De ce e bună

Brânza şi beneficiile ei. De ce e bună

Brânza şi beneficiile ei. De ce e bună

Când vine vorba de brânză, părerile sunt împărţite. Unii susţin că este un produs alimentar prea gras şi nu trebuie consumat. Alţii susţin că e o sursă bună de calciu. Dar te-ai întrebat ce beneficii are brânza? Azi vom afla 5 motive pentru care e bună pentru noi.

Brânza şi beneficiile ei

 
Nutriţioniştii îţi sugerează să renunţi complet la brânză. Alţii îţi spun să o înlocuieşti cu tofu, brânză din soia. Dar să ştii că lactatea are şi ea beneficii asupra corpului uman. Singura condiţie este să nu o consumi în exces.
 

Brânza reduce riscul bolilor de inimă

 
Consumul zilnic de 50 grame de brânză a fost asociat cu un risc cu până la 18% mai mic de boli de inimă. Mineralele din brânză precum calciul, potasiul, magneziul şi vitaminele precum riboflavina şi B12 pot redduce riscul de dezvoltare a bolilor cardiace. Consumul a 15 grame de brânză pe zi poate reduce riscul de accident vascular cerebral cu până la 13%.
 

Brânza reduce riscul de diabet zaharat

 
Consumul a 50 de  grame de brânză pe zi poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu până la 8%. Persoanele care mănâncă zilnic 90 grame de iaurt au avut şi riscuri mai mici. Calciul din brânză creşte secreţia de insulină şi poate reduce rezistenţa la insulină. Acesta poate împiedica boala. Proteinele din zer pot creşte sensibilitatea la insulină.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: