Berea aduce beneficii reale în menţinerea stării de bine a organismului, datorită ingredientelor sale naturale: orz, hamei, drojdie de bere şi apă.

Ocupând un loc important în alimentaţia oamenilor de pe toate meridianele, berea a făcut de-a lungul timpului obiectul multor studii care au identificat o plajă largă de efecte pozitive pe care îl are consumul responsabil al acestei băuturi.

De pildă, este poate mai puţin ştiut faptul că s-a demonstrat că un pahar de bere pe zi poate creşte semnificativ nivelul de colesterol HDL, supranumit „colesterolul bun”.  Fiind asociată cu un risc mai mic de boli coronariene, cantitatea de colesterol HDL în sânge creşte în timpul consumului responsabil de bere.  

Mai mult, s-a demonstrat faptul că oamenii care consumă bere în mod responsabil beneficiază şi de un grad ridicat de protecţie împotriva bacteriei Helicobacter pylori, cauza majorităţii ulcerelor de stomac şi un posibil factor de risc în apariţia cancerului de stomac. Consumul de bere facilitează eradicarea acestui organism datorită unui posibil efect antibacterian.