Beneficiile migdalelor pentru cei care vor să slăbească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumul migdalelor este o sursă de protecţie împotriva bolilor de inimă şi a problemelor de vedere. FOTO: Shutterstock
Consumul migdalelor este o sursă de protecţie împotriva bolilor de inimă şi a problemelor de vedere. FOTO: Shutterstock

Persoanele care mănâncă aproximativ 40 de grame de migdale pe zi, echivalentul a 250 de calorii, nu vor lua în greutate, iar pofta lor de mâncare va fi diminuată, potrivit unui studiu al unei echipe de cercetători americani.

Gustările au devenit o obişnuinţă, majoritatea oamenilor fiind adepţii consumului de alimente între mese. Chiar dacă acest obicei duce iniţial la pierderea poftei de mâncare, în acelaşi timp duce şi la primul pas către obezitate.

Cercetătorii de la Universitatea Purdue din Statele Unite a constat că un posibilul consum al migdalelor  reduce foamea, îmbunătăţeşte nivelul de vitamina E şi este un aport bun de grăsimi”.  Echipa de cercetători a efectuat studiul pe o perioadă de patru săptămâni pentru a investiga efectul consumului de migdale asupra greutăţii şi apetitului.

Studiul a inclus 137 de adulţi cu risc ridicat pentru diabetul de tip 2. Participanţii au fost împărţiţi în cinci grupuri. Voluntarilor din studiu nu li l-a dat altă regulă în afară de aceea de a urma obiceiurile lor de viaţă obişnuite de alimentaţie şi de activitate fizică.

Rezultatele au arătat că cei care au mâncat migdalele cu o valoare de aproximativ 250 de calorii pe zi nu au pus în greutate şi au pierdut din pofta de mâncare. Migdalele ţin de foame datorită grăsimii lor monosaturate, proteinelor şi conţinutului de fibre.

„Acest studiu sugerează că migdalele pot fi o opţiune pentru o gustare bună, mai ales pentru cei preocupaţi de greutate”, a declarat profesorul de ştiinţa nutriţiei de la Universitatea Purdue, Richard Mattes, conducătorul studiului, citat de cotidianul Daily Mail.

Studiile anterioare au arătat alte beneficii ale consumului de migdale. Astfel, consumul acestora poate reduce riscul dezvoltării cancerului la nivelul ficatului, datorită vitaminei E, dar, de asemenea, este şi o sursă de protecţie împotriva bolilor de inimă şi problemelor de vedere.

Un alt studiu sugerează că migdalele ajută la prevenirea diabetului zaharat deoarece acestea ajută la îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină şi reduce nivelul colesterolului.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite