Beneficiile castraveţilor pentru organism. La ce să fiţi atenţi înainte să-i mâncaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beneficiile castraveţilor pentru sănătate sunt numeroase, potrivit nutriţioniştilor
Beneficiile castraveţilor pentru sănătate sunt numeroase, potrivit nutriţioniştilor

Castraveţii au numeroase substanţe nutritive importante pentru organism. Conţin fibre alimentare şi mai multe vitamine.

Castraveţii sunt printre cele mai apreciate legume. Au foarte puţine calorii, sunt bogaţi în vitamine şi minerale. Dacă nu-i culegeţi din propria grădină sau nu ştiţi sigur cât de bio au crescut, e bine să-i spălaţi foarte bine, cel puţin un minut sub un jet de apă călduţă. Astfel, puteţi să vă bucuraţi doar de beneficiile castraveţilo şi să îndepărtaţi substanţele chimice care e posibil să fi rămas pe coajă în urma tratamentelor pentru creştere.

Potrivit nutriţioniştilor, coaja şi pulpa castraveţilor sunt surse de complexul de vitamine B, conţin vitaminele A, C, E, precum şi acid cafeic, acid folic, dar şi enzime care îmbunătăţesc digestia. De asemenea, alte beneficii ale castraveţilor ar putea fi şi că au un conţinut mare de săruri minerale, precum potasiu, calciu, magneziu, zinc, siliciu sau fier. 

Castraveţii aduc şi numeroase proprietăţi în ceea ce priveşte sănătatea pielii. Pentru că au antioxidanţi, previn şi efectele nocive ale radicalilor liberi. Se spune că antioxidanţii, precum curcubina şi acidul cafeic, au efecte în ceea ce priveşte prevenirea cancerului şi împiedică răspândirea tumorii.

Beneficiile castraveţilor. Ajută la detoxifierea organismului 

Tot pe lista de beneficii ale castraveţilor trebuie notat şi faptul că ar avea efecte şi în ceea ce priveşte prevenirea hipertensiunii arteriale. Datorită conţinutului de magneziu, potasiu şi a fibrelor, castraveţii ajută la reglarea tensiunii arteriale, dar şi la prevenirea altor boli cardiovasculare. 

Datorită faptului că 90% din castravete este apă, consumarea castravetilor aduce beneficii în ceea ce priveşte hidratarea, dar mai ales detoxifierea organismului. 

Castraveţii aduc beneficii şi într-o cură de slăbire, întrucât un castravete de mărime medie conţine aproximativ 35 de calorii. Un castravete mediu conţine aproximativ 2,4 grame de fibre alimentare (10% din doza zilnică recomandată), 13% din doza de vitamina C recomandată, 27% din doza de vitamina C sau 4% din nivelul de calciu.                 

Printre beneficiile castaveţilor ar fi şi faptul că provoacă o acţiune alcalină, prin substanţele minerale, neutralizează aciditatea gastrică şi ameliorează ulcerul gastric. Pentru că au efect diuretic, castraveţii mai aduc beneficii şi în ceea ce priveşte curăţarea rinichilor şi împiedică formarea calculilor. 

Castraveţii aduc beneficii şi în ceea ce priveşte prevenirea diabetului, pentru că stimulează producţia de insulică şi echilibrează nivelul glicemiei. De asemenea, se mai spune despre castraveţi că ajută după efortul fizic şi împiedică apariţia crampelor muscale, iar acest lucru se întâmplă datorită cantităţii de potasiu pe care o conţine. 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

   

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite