Bamele, o soluţie pentru o alimentaţie diversificată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bamele sunt legume indicate pentru o dietă sănătoasă şi diversificată, însă acestea sunt mai puţin cunoscute în România, cu toate că există şi zone unde sunt cultivate, cum este cazul Câmpiei de Vest.

Bamele au fost cultivate prima dată în zona Orientului Mijlociu, de unde s-au răspândit în bazinul Mediteranei şi al Mării Negre, ajungând şi în Turcia. Acestea sunt cultivate în zone temperate calde şi pot fi regăsite în bucătăriile tradiţionale de pe toate continentele.

Bamele sunt bogate în vitaminele A, C, B1, B2, B9 şi în mineralele: calciu, fier, magneziu, potasiu şi zinc. Dintre vitaminele menţionate, foarte importantă este cantitate ridicata acid folic sau vitamina B9. Această vitamină contribuie la sinteza ADN şi a celulelor care transportă oxigen.

Legumele originare din Orientul Mijlociu pot fi folosite în diverse diete de slăbit deoarece au puţine colori:  31 kcal la 100 grame. Totodată, bamele sunt recomandate şi pentru o mai bună funcţionare a sistemului digestiv. Astfel, acestea ajută la reglarea tranzitului intestinal şi detoxifierea colonului datorită unui compus mucilaginos,care este o fibra solubilă, ce ajuta tranzitul intestinal.

Calciul din bame acţionează în mod pozitiv asupra organismului, asigurând un procent de aproximativ 10% din doza zilnică recomandată din această substanţă minerală. Calciul e important prin faptul că ajută la prevenirea unor boli precum osteoporoza sau hipocalcemia.

Bamele sunt recomandate a fi consumate sub formă de supe sau tocană de legume, însă pot fi folosite şi exclusiv ca garnitură dacă preferăm varianta bamelor murate.

Citeşte şi:

Cinci fructe exotice recomandate pentru un plus de energie
Temperaturile ridicate, orele de muncă de peste program sau treburile casnice sunt surse ale epuizării noastre fizici, din acest cauze fiind necesară o alimentaţie bazată fructe care să ne ofere un surplus de energie.

De ce e bine să mănânci prune
Prunele, aceste fructe de sezon, consumate crude sau în plăcinte şi prăjituri, au numeroase beneficii asupra sănătăţii. Iată de ce e bine să le consumi

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite