Avantajele şi dezavantajele dietei cu fibre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indicată doar pentru o perioadă scurtă de timp, dieta cu fibre trebuie ţinută sub monitorizarea unui nutriţionist. Ea este recomandată în deosebi persoanelor obeze, care se confruntă cu trigliceride şi colesterol mare şi costipaţie.

Fibrele se referă la tipurile de carbohidraţi pe care organismul nu le poate descompune sau absorbi. Chiar şi în aceste condiţii, fibrele sunt nutrimenţi necesari, deoarece ajută la menţinerea sănătăţii corpului. În medie, o persoană ar trebui să consume între 20 şi 35 de grame de fibre în fiecare zi.

Dau senzaţia de saţietate

Alimentele bogate în fibre au o densitate mare, ceea ce înseamnă că au nevoie de mai mult timp de digerat. Alimentele care conţin fibre stau mai mult timp în stomac înainte de a trece prin restul tractului digestiv, dând senzaţia de saţietate. În felul acesta, reduci gustările între mese.

Uşurează digestia

Fibrele ajută la reglarea mişcărilor tractului digestiv şi a intestinului prin încetinirea progresiei scaunelor. Acest lucru ajută corpul să absoarbă mai multă apă. De asemenea, se reduce incidenţa constipaţiei şi a sindromului de colon iritabil.

Află care sunt avantajele şi dezavantajele dietei cu fibre pe clickpentrufemei.ro.

Dieta cu ulei de cocos te ajută să slăbeşti sănătos
Dieta cu ciocolată neagră. Scapă de 7 kilograme în 14 zile

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite