Analiză: Alimentaţia la nivel global este săracă în vitamine şi minerale esenţiale pentru o viaţă sănătoasă

Analiză: Alimentaţia la nivel global este săracă în vitamine şi minerale
esenţiale pentru o viaţă sănătoasă

Aliemntaţia este săracă ăn vitamine şi minerale esenţiale pentru o viaţă sănătoasă

O analiză a alimentaţiei la nivel mondial, lansată astăzi de Organizaţia pentru Cercetare Ştiinţifică şi Industrială a Commonwealth  - CSIRO - cel mai important organism ştiinţific din Australia. Potrivit acesteia, alimentaţia la nivel global este săracă în vitamine şi minerale esenţiale pentru o dezvoltare sănătoasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

O analiză a alimentaţiei la nivel mondial, lansată astăzi de Organizaţia pentru Cercetare Ştiinţifică şi Industrială a Commonwealth  -CSIRO – cel mai important organism ştiinţific din Australia. Potrivit acesteia, alimentaţia la nivel global este săracă în vitamine şi minerale esenţiale pentru o dezvoltare sănătoasă. Astfel, aportul de calciu, vitamina D, vitamina E şi folaţi este probabil să rămână unul inadecvat până în anul 2050.
În ţările mai sărace, aportul de zinc, fier, vitamina K şi vitamina A va continua să fie inadecvat, potrivit aceleiaşi surse.

„Siguranţa alimentară la nivel mondial nu presupune doar asigurarea unui număr adecvat de calorii. ''O persoană poate consuma un număr prea mare de calorii, dar poate fi în acelaşi timp subnutrită“, a explicat autoarea studiului, Jessica Bogard.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii  - OMS, deficienţele de micronutrienţi pot afecta dezvoltarea intelectuală şi pot duce la stoparea creşterii şi la slăbirea sistemului imunitar.
Peste două miliarde de persoane la nivel global suferă de deficienţe de micronutrienţi, potrivit OMS.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările