Alternative mai sănătoase la pâinea din făină de grâu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pâinea din făină de grâu este cea mai consumată pâine de către români. Deşi medicii nutriţionişti ne recomandă consumul cât mai scăzut de pâine, majoritatea oamenilor nu pot concepe o masă fără aceasta.

Ştim că pâinea conţine fibre, esenţiale pentru o bună digestie. Însă pâinea cumpărată din comerţ conţine şi foarte multe e-uri, sare şi zahăr, ceea ce evident ne face mai mult rău decât bine. Iar pâinea făcută din grâu integral are aditivi, ceea ce, din nou, nu este o alegere sănătoasă.

Iată însă câteva alternative sănătoase la pâinea albă din făină de grâu:

Pâinea Oopsie

Este una dintre cel mai simplu de pregătit reţete de pâine şi foarte bună pentru persoanele care ţin dietă pentru că are un număr scăzut de carbohidraţi.

Este făcută de obicei din ouă, cremă de brânză şi sare. Este săţioasă şi o alternativă excelentă la pâinea din făină albă!

Pâinea Ezekiel

E făcută din germeni de grâu, legume, mei, orz, secară albă, linte şi boabe de soia.

Această pâine nu conţine zahăr adăugat, o poţi cumpăra din comerţ, dar poţi încerca să o pregăteşti şi tu acasă. Totuşi, dacă ai intoleranţă la gluten, acest fel de pâine nu este cel mai bun pentru tine.

Descoperă alte feluri de pâine mai bune pentru sănătate decât pâinea clasică din făină de grâu pe clickpentrufemei.ro.

Sunt periculoşi aditivii din pâine?

Află care-i cea mai bună pâine pentru tine

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite