Alimente pentru o imunitate de fier

Alimente pentru o imunitate de fier

Specialiştii recomandă consumarea a cel puţin două porţii de peşte săptămânal

Consumul de alimente fast-food creşte inflamaţia la nivelul ţesuturilor şi oboseşte organismul. Află ce trebuie să mănânci ca să te fereşti de boli în acest sezon!

Ştiri pe aceeaşi temă

Sistemul imunitar este similar unei armate care ne protejează organismul de atacurile străine: bacterii, virusuri, paraziţi sau fungi. Pentru o bună funcţionare, acest arsenal are nevoie de resurse nutritive. I le putem furniza prin dieta zilnică şi prin cure de fortificare, la schimbarea de sezon.

Iată câţiva dintre aliaţii împotriva bolilor:

1. Peşte

Acizii graşi esenţiali Omega 3 din peşte reprezintă un foarte puternic agent antiinflamator. Cea mai mare cantitate de acizi Omega 3 se găseşte în peştele gras, oceanic, cum ar fi tonul, somonul, macroul, heringul şi sardina. Specialiştii recomandă consumarea a cel puţin două mese de peşte săptămânal.

2. Carne de vită şi ciuperci

Studiile arată că un consum moderat de carne de vită şi de ciuperci stimulează producerea de celule albe, implicate în apărarea antiinfecţioasă.

3. Legume şi zarzavaturi proaspete

Legumele sunt surse importante de fibre, ce reglează tranzitul intestinal, dar şi de substanţe antioxidante. Astfel, betacarotenul din morcovi şi vitamina C din gogoşari ajută organismul să lupte împotriva bolilor. Efect antioxidant au şi anumiţi pigmenţi din legumele colorate, precum capsaicina din ardeiul roşu iute şi quercitina din ceapa roşie.

Dieta bogată în soia a fost asociată cu scăderea inflamaţiei la nivelul vaselor de sânge. Alte legume cu efect antioxidant sunt fasolea şi lintea, usturoiul, ceapa verde, prazul, broccoli, varza, conopida, spanacul şi măslinele.

4. Fructe proaspete

Cele mai bogate în vitamina C sunt cireşele din specia Acerola. Însă o sursă de vitamină mereu la îndemână sunt lămâile.

Citeşte materialul de pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările