Alimente care favorizează apariţia celulitei

Alimente care favorizează apariţia celulitei

Orice zahăr de sinteză favorizează retenţia apei în ţesuturi

Apariţia celulitei este legată de retenţia de apă în organism. Anumite alimente înlesnesc acest fenomen, iar lichidele rămân prizoniere între celulele adipoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zahărul industrial

Se află peste tot: în îngheţate, patiserii, biscuiţi, cereale pentru micul dejun... Sau se ascunde sub denumiri de genul de zaharoză, dextroză, glucoză. Nici îndulcitorii artificiali nu sunt inofensivi, căci orice zahăr de sinteză favorizează retenţia apei în ţesuturi.

Sarea

Şi ea este omiprezentă, şi încă în cantităţi mari : în mezeluri, saramură, produse lactate, sosuri gata preparate, conserve, snacksuri… Doza zilnică recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii e de 4 grame – adică exact cât oferă un sendviş. Cu toate acestea, consumăm zi de zi dublul, ba chiar triplul acestei cantităţi.
Vezi ce alte alimente duc la apariţia celulitei pe clickpentrufemei.ro.

Încearcă să renunţi la sare timp de 15 zile, şi, când o reintroduci în dietă, să te limitezi la cantităţile recomandate de specialişti. Şi nu uita că produsele bogate în sare sunt şi pline de grăsimi saturate – cât se poate de dăunătoare siluetei.

Află ce alte alimente favorizează apariţia celulitei pe clickpentrufemei.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările