Alimente cu efect antiinflamator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă tratamentul medicamentos, inflamaţiile pot fi combătute şi prin remedii naturiste şi o dietă care conţin alimente cu efect antiinflamator.

Nuci

La primele semne ale unei inflamaţii apărute în corp, cum sunt febra, durerea, roşeaţa, umflătura, mănâncă mai des nuci. Au în compoziţie vitamina E care combate efectele radicalilor liberi şi reduce inflamaţia. Atenţie însă la nucile pe care le cumperi! Dacă le preferi pe cele curăţate, rişti să iei unele râncede, prin urmare este mai sigur să le alegi pe cele în coajă.

Ghimbir

Capsaicina este o substanţă antiinflamatorie, cu gust picant, pe care o poţi procura din ghimbir, dar şi din curcumă, cuişoare, ardei iute sau turmeric. Sub formă de infuzie sau de pulbere, ghimbirul reduce inflamaţiile articulare şi durerile reumatice. Amestecă o jumătate de linguriţă sau o linguriţă întreagă într-un pahar de ceai sau de apă. Este un remediu pe care-l poţi folosi pentru întărirea imunităţii, pentru ameliorarea simptomelor astmului sau alergiilor, în gripă sau răceală, contra greţurilor matinale.

Anghinare

Inflamaţiile stomacului sau intestinului pot fi prevenite cu ajutorul anghinarei care are în compoziţia ei nu doar vitamina C, ci şi o fibră vegetală numită inulină. Consumul frecvent de anghinare încetineşte absorbţia intestinală şi permite producerea de probiotice esenţiale pentru păstrarea imunităţii. Dacă nu se numără printre alimentele tale preferate, ba din contră, o poţi folosi sub formă de ceai. Îl poţi face din două linguriţe de anghinare uscată, mărunţită şi o cană de apă clocotită.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente reduc inflamaţiile!

Tratamente pentru unghii şi păr

Tuşeşte des. Poate fi vorba de astm?

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite