Alimente care combat cancerul la sân
0Adaugă aceste surse de antioxidanţi în alimentaţia ta pentru a preveni, dar şi pentru a combate mai uşoer cancerul la sân.
Fasole neagră
Cercetătorii au descoperit că femeile care consumă boabe de fasole în mod constant, au un risc mai mic de a suferi de cancer la sân, spre deosebire de acelea care mănâncă rar sau chiar deloc.
Toate boabele de fasole sunt surse bune de fibre, însă cele negre sunt cele mai indicate pentru consum, întrucât conţin cantităţi mari de atioxidanţi.
Datorită lor, circulaţia estradiolului (o formă de estrogen care creşte riscul apariţiei cancerului la sân) este blocată, iar riscul de a suferi de această afecţiune este diminuat la minimum.
Afine
Afinele proaspete sunt o sursă excelentă de antioxidanţi. Printre aceştia se numără acidul clorogenic, un pigment care dă culoare fructelor de pădure, dar care are şi rolul de a ţine sub control efectele negative ale radicalilor liberi. De asemenea, afinele au proprietăţi antiinflamatoare, reducând inflamaţiile şi durerile din corp.