Ai chef de ciocolată şi cola tot timpul? Ce nevoi ale organismului ascund aceste pofte

Ai chef de
ciocolată şi cola tot timpul? Ce nevoi ale organismului ascund aceste pofte

Ciocolata conţine mult zahăr şi cafeină

Cheful de ciocolată sau de cola, de banane sau brânză este felul în care organismul ne anunţă că dieta noastră generală este inadecvată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă simţi nevoia să te scufunzi în borcanul cu unt de arahide este cel mai probabil pentru faptul că eşti stresat şi ai nevoie de vitamina B, iar doza uzuală este insuficientă, potrivit Bibliei vitaminelor, semnată de dr. Earl Mindell. Cum 50 de grame de unt de arahide înseamnă un plus de aproape 300 de calorii e mai bine pentru siluetă să optezi pentru un supliment complex de vitamine B.

Pofta de banane arată un minus de potasiu, potrivit aceleiaşi surse. Persoanele care iau diuretice sau cortizon care lipsesc corpul de potasiu au adesea  chef de banane.

Dacă nu eşti un iubitor de brânză, probabil că ai o lipsă de calciu şi fosfor. Dacă ai luat o gustare cu brânză procesată industrial ai ingerat şi aluminiu şi sare chiar fără să bagi de seamă. Înainte de toate ar trebui să consumi broccoli, o legumă bogată în calciu şi fosfor şi mult mai săracă în calorii decât brânza.

Un măr pe zi nu doar că ţine medicul departe dar e şi o sursă bogată de pectină care scade colesterolul, pe lângă calciul, magneziu, fosfor şi potasiu. Dacă ai tendinţa de a consuma grăsimi saturate aceasta răspunde de pofta ta de mere.

Untul. Cel mai adesea vegetarienii au poftă de unt din pricina consumului scăzut de grăsimi saturate.

Pofta de Cola iar şi iar e dată de nevoia de zahăr şi cafeină. Băutura nu are valoare nutritivă.

Dacă te dai în vânt după alune. Probabil ţi-ar fi de ajutor nişte proteine, vitamina B şi grăsimi alimentare. Dacă alunele sunt sărate, probabil ai nevoie de sodiu şi nu de alune.

Chiar dacă îngheţata e bogată în calicu, ea este dorită de cei care au nevoie de zahăr. Persoanele cu hipoglicemie şi diabeticii poftesc mult la îngheţată.

Pofta de murături ascunde nevoia de sodiu şi potasiu, în timp ce pofta de slănină este caracteristică mai ales celor care ţin diete restrictive, fără grăsimi. Din nefericire, grăsimile saturate nu sunt singurul inconvenient al acestui aliment. Ea este bogată în nitriţi cancerigeni. Dacă te dedulceşti la slănină, asigură-te că ingerezi suficiente cantităţi de vitamine A, C, D şi E care să contracatere nitriţii.

În afară de proteine, ouăle îşi oferă aminoazici şi seleniu, proteine şi sulf. Cei care au poftă de ouă probabil le caută pentru conţinutul de grăsimi din gălbenuş sau, paradoxal, colina, care dizolvă colesterolul şi colina.

Indiferent dacă ţi-e poftă de măslinele verzi sau negre organismul are nevoie de sare. Persoanele cu probleme la glanda tiroidă sunt cel mai adesea primele care vor măsline.

Pofta de condimente precum ceapa este caracteristică mai ales celor care au probleme cu plămânii sau sinusurile.

Cu siguranţă una din cele mai întâlnite, pofta de ciocolată se explică prin nevoia de zahăr şi cafeină. Dacă vrei să scapi de obiceiul de a consuma ciocolată încearcă roşcovele.

Dacă eşti adult şi ai chef sistematic de lapte probabil ai o lipsă de calciu. Sau este vorba despre aminoacizii conţinuţi în lapte – triptofan, leucină, lizină. Persoanele nervoase caută adesea triptofanul din lapte care are un puternic efect aclmant.

O poftă persistentă de tartă cu fructe poate indica probleme la vezica biliară sau la ficat.

Gunoi. Cel mai adesea copiii au tendinţa de a mânca zugrăveală şi gunoaie, fapt care poate indica o lipsă de calciu şi vitamina D. Este indicată o vizită la medicul pediatru pentru o evaluare a alimentaţiei. Această poftă pentru produsele nealimentare poartă numele de sindrom Pica.

 

 

citeste totul despre: