Află de ce nu funcţionează mereu dietele!

Află de ce nu funcţionează mereu dietele!

Unele diete nu funcţionează din cauza predispoziţiilor genetice

În urma mai multor studii şi a discuţilor cu persoanele care s-au luptat pentru a scăpa de nesuferitele kilograme, specialiştii au descoperit lucruri interesante despre greutate şi motivele pentru care dietele nu dau mereu rezultatele dorite. Iată care sunt acestea!

Ştiri pe aceeaşi temă

Greutatea este influenţată genetic

Când oamenii de ştiinţă au descoperit pentru prima dată  prezenţa genelor care influenţează greutatea în anumiţi soareci obezi, le-au numit genele Fatso. Mai târziu, când au căutat markeri în genomul uman au observat că gena Fatso (redenumită acum FTO) se găseşte şi aici. Se pare că persoanele care au două copii ale genei au cu 40%  mai multe şanse de a avea diabet zaharat şi 60 % riscuri de a deveni obezi.

16 % din populaţie are două copii ale genei FTO, iar jumătate dintre noi avem doar o copie. Oamenii de ştiinţă spun că o predispoziţie genetică nu este neapărat o condamnare pe viaţă, dacă persoanele cu kilograme fac în mod regulat sport.

Află ce alte lucruri este esenţial să ştii despre diete.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările