VIDEO Teodor Gaetano, la Adevărul Live: „Poţi dobândi un corp de plajă în doar două luni“

Instructorul de fitness Teodor Gaetano, la Adevărul Live: „Poţi dobândi un corp de plajă în doar două luni“

Dieta lichidă este considerată de Teodor Gaetano cel mai eficient tip de regim alimentar pentru a te menţine în formă şi pentru a-ţi controla complet nivelul substanţelor nutritive din corp.

Ştiri pe aceeaşi temă


Teodor Gaetano are peste zece ani de experienţă ca Master International Trainer & Programme Director în cadrul celui mai mare centru de fitness&wellness din lume, Gold’s Gym, New York şi CEO/Programme Director la Gaetano Fitness – Elite Fitness Training & Bootcamp.

„Am lucrat de la 16 ani în această minunată industrie pentru că am simţit că acesta este cântecul meu interior“, spune Teodor Gaetano în începutul emisiunii de astăzi de la Adevărul Live, .

Fitnessul nu a fost o alegere pentru el, ci fitnessul l-a ales pe el. S-a apucat după un accident de maşină care putea fi fatal, dar nu a fost, ci l-a lăsat „incapacitat cu mersul biped“. 

„Cu ajutorul unui medic din SUA am reuşit să redevin un om funcţional. Dar aveam 41-42 de kilograme şi a trebuit să urmez un program ca să mă pun pe picioare. În câteva luni am ajuns la o greutate de 90 de kilograme la 16 ani. Această transformare de la a fi un puşti căruia i s-a spus că nu va mai fi niciodată să meargă la un adolescent cu un fizic de invidiat a avut o influenţă foarte mare.

Am decis că vreau să produc o schimbare în vieţile altor oameni ca aceea care s-a întâmplat în cazul meu. Când eram mic, voiam să mă fac medic, dar mi-am dat seama că medicina alopată are de-a face numai cu oameni bolnavi, care degajă o energie negativă extraordinară. Aşa că ajut oamenii prin fitness. Oamenii vin la sală doar pentru un scop cosmetic. Dar ei obţin mult mai mult de-atât: obţin o educaţie, cum să-şi influenţeze chimia corpului pentru a-şi îmbunătăţi viaţa...“, spune Gaetano.

În ce constă dieta lichidă

Trebuie să ai inteligenţa de a avea nişte priorităţi. Totul pleacă de la ceea ce fac cu corpul tău. Să investeşti atât în alimentaţie, cât şi în cărţi de dezvoltare personală. Indiferent ce faci şi ce zici, eşti omul care eşti în pielea ta. În primul rând, o persoană care vrea să facă o schimbare cu corpul ei trebuie să se dedice total, să depună un efort mental şi unul fizic pentru a realiza acest lucru. Un efort robotic nu ajunge. E nevoie de un proces de reeducare: „ce m-a adus până aici nu mă va duce mai departe“.  Automat trebuie să gândesc altfel ca să arăt altfel. 

Dieta lichidă este o metodă prin care orice om, indiferent de stilul lui de viaţă - CEO, actor - poate deveni cel mai bun om din punct de vedere biochimic. 

Nicio dietă nu este greşită propriu-zis. Dieta lichidă este completă din punct de vedere micro- şi macronutritiv: vitamine, enzime, fibre, carbohidraţi complecşi etc. O pot folosi chiar şi 20 de ani.

Se realizează astfel: mănânc o masă solidă pe zi, în jurul prânzului - 13-15. Restul sunt lichide: diferite suplimente alimentare care să se omogenizeze în mod superior oricărui aliment din natură sau aliment creat în fabricile de specialitate. Astfel, pot să-mi concep eu singur alimentele mele perfecte, super-alimentele mele. Avantajul dietei lichide este extraordinar. 

Când mănânc o friptură de vită, corpul meu depune un efort extraordinar să o digere, adică să o lichefieze. Dacă mănânci piept de pui, fructe etc., nu ştii exact ce mănânci. Pe când cu dieta lichidă, sunt eu la controlul nutriţiei mele. Nu sunt un porcuşor de Guinea.

„Eu consult clienţii firmei mele şi nu ofer doar informaţii contracost, ci şi informaţii formale, pentru ca oamenii care nu pot ajunge la mine să aibă tot know-how-ul ca să facă ei singuri asta. Activitatea de consultanţă are multe componente care ţin de activitatea energetică profund umană, nu dau numai o dietă pe hârtie şi „Succes!““, spune Teodor Gaetano.

Nu întâmplător au succes oamenii care în fiecare zi plătesc preţul ăsta pentru succes. Când spun fitness nu spun vanitatea de a mă privi în oglindă. Ci am plătit un preţ pentru a fi cel mai bun om dintre oamenii din jurul meu. 

„Trebuie să modifici chimia corpului: o dată pe gură şi a doua oară prin exerciţiu fizic“

„Se poate să-ţi transformi corpul şi să ajungi la corpul de plajă în două-trei luni. Mă întreabă lumea: „Cât de repede pot fi ca tine?“. În momentul în care mintea ta e pregătită, poţi avea nevoie de două-şase luni. Dar până se pregăteşte mintea ta...“, ne încurajează Gaetano.

Având o pasiune pentru o formă de exerciţiu capeţi un model pe care îl poţi transpune în orice alt domeniu. Cum ar putea un om care nu a reuşit nimic cu corpul lui într-un an-doi să aibă succes în orice alt domeniu?

În România, există un trend ascendent, oamenii vor gândi din ce în ce mai mult astfel: „Vreau să fiu cel mai bun om care pot fi“. 

Suplimentele naturale

Industria alimentară, din punct de vedere al calităţii alimentelor, este slabă. Industria suplimentelor alimentare este într-un trend ascendent. „De aia recomand eu atât de multe suplimente alimentare“, spune Gaetano. 

În era informaţiei, oamenii inteligenţi au informaţii, oamenii mai puţin inteligenţi au păreri. 


Cele mai frecvente mituri despre slăbit

Cred că cele mai întâlnite mituri între clienţii care apelează la consultanţa lui Teodor Gaetano sunt că vitaminele îngraşă şi că sauna slăbeşte. Este important să ne luăm informaţiile din surse sigure.

Pentru ca un anumit lucru să te ajute să slăbeşti, trebuie să oxideze grăsimile. Pentru aceasta, trebuie să crească temperatura corpului şi să crească ritmul cardiac. Sauna creşte temperatura, dar nu creşte ritmul cardiac. De altfel, nici înotul nu slăbeşte: creşte ritmul cardiac, dar nu creşte temperatura.  

Sauna ajută să transpiri foarte mult. Are beneficii dermatologice, curăţă foarte bine porii. Dacă nu sunt deshidratat, poate fi o formă de relaxare. Mai sunt beneficii asupra sistemului imunitar, elimină toxinele prin piele.

Vitaminele nu îngraşă, nu slăbesc, nu-ţi dau somn, nu cresc pofta de mâncare. Sunt micronutrienţi cu două efecte: ori plastic - vitamina C, de exemplu, intră în compoziţia colagenului din piele - ori catalizator (stimulează reacţii chimice în corp). Şi mineralele sunt foarte importante, la fel şi enzimele. E foarte important să mănânc alimente vii, fără pesticide, larvicide, erbicide etc. 

Recomand tuturor să ia vitamine cât mai biodisponibile, cât mai apropiate de ceea ce are nevoie corpul meu. Biodisponibilitatea unei vitamine este aşa: dacă mănânc o monedă de fier, cât fier crezi că va asimila corpul meu? Zero. Dar dacă mănânc mure, murele-şi extrag fierul din pământ, fierul devine organic, eu mănânc mure şi iau molecule similare cu cele ale corpului meu şi asimilez mult mai bine fierul respectiv. Dacă iei un supliment cu fier care conţine oxid de fier sau fier aminoacid chelat e ca şi cum ai mânca o monedă de fier. 

Atunci când oamenii primesc o reţetă, ei nu ar trebui să o administreze cu ochii închişi. Avem informaţii la dispoziţie şi trebuie să ştim să le selectăm. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările