Şapte alimente nerecomandate pentru consum după exerciţile fizice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exerciţiile fizice pentru un corp mai sănătos nu trebuie să neapărat să însemne efort intens, pentru rezultate mai bune fiind indicată combinarea exerciţiilor fizice cu o dietă echilibrată, bogată în substanţe nutritive

Încercarea de a face mişcare cât mai des pentru o condiţie fizică bună şi un corp mai sănătos nu trebuie să reprezinte o activitate care să-ţi afecteze după o anumită perioadă de timp sănătatea. Astfel, este recomandată îmbinarea exerciţiilor cu un meniu alimentar echilibrat.

Cu toate acestea, sunt şi alimente nerecomandate pentru consum după efortul fizic depus:

1. Produse care conţin zahar şi sucuri acidulate

Lista alimentelor din această categorie poate începe de la iaurturi de fructe până la arhicunoscutul unt de arahide. Este cunoscută dorinţa de a consuma ceva dulce pentru a recupera energia. Dacă nu vrei să bei apă sau un suc natural pentru a-ţi potoli setea, cea mai bună variantă este ceaiul neîndulcit.

2. Alimente grase

În cadrul alimentelor grase întâlnim cartofii prăjiţi, hamburgeri, pizza sau nachos. Nu uita că scopul exerciţiilor este să slăbeşti, nu să te îngraşi prin consumul imediat al alimentelor nesănătoase.

3. Legumele crude

Este adevărat că fructele şi legumele nu trebuie să lipsească dintr-o dietă echilibrată, dar aceasta nu trebuie să fie bazată în întregime pe acestea. În timpul exerciţiilor corpul foloseşte toată energia sa şi pierde multe calorii: legumele crude, simple, nu pot înlocui substanţele nutritive, vitaminele şi mineralele.

4. Ciocolata cu lapte

Ciocolata cu lapte are sute de calorii, excesul în consumul acesteia fiind total neindicat. Cu toate acestea, consumul cu moderaţie al ciocolatei cu lapte sau ciocolatei negre îţi poate îmbunătăţi memoria şi capacităţile cognitive.

5. Produsele de patiserie

Chiar dacă produsele de patiserie te fac sa te simţi bine, acestea nu sunt alimente recomandate după ce ai făcut exerciţii fizice. Corpul tău are nevoi de carbohidraţi de calitate, aşa că orientează-te spre în general spre fructe uscate.

6. Batoanele proteice

Batoanele proteice sunt bune să-ţi dea energie înainte de orele tale de sport, nu după. Mulţi oameni fac exact pe dos. Acestea batoane conţin zahăr care stimulează producerea de zahăruri în organism.  

7.Snacksurile sărate de toate tipurile

Nevoia de a consuma ceva sărat este comună mai ales că în urma efortului fizic prelungit. Eliminarea apei din organism (inclusiv potasiul), aduce cu sine senzaţia de sete şi de foame. În locul snacksurilor este recomandat să mănânci babană sau fructe uscate.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite