Între mit şi adevăr: cât de sănătoasă este carnea roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii nutriţionişti spun despre consumul de carne roşie că favorizează apariţia bolilor cardiace, a obezităţii şi cancerului, dar şi a colesterolului. Iată ce este adevărat şi ce este fals!

Carnea roşie şi obezitatea

La fel ca orice alt aliment, carnea roşie conţine un anumit număr de calorii. Astfel, cu cât vei mânca mai multă carne, cu atât mai multe calorii vei consuma. Deşi carnea roşie conţine mai multe calorii raportat la legume şi fructe, asta nu înseamnă că vei deveni supraponderal peste noapte prin simplul consum de carne.

Carnea roşie îngraşă la fel ca orice alt aliment, depinde doar cantitatea pe care o mănânci. Excesul va favoriza, bineînţeles, depunerea de kilograme.

Carnea roşie şi colesterolul ,,rău''

Într-adevăr, carnea conţine grăsimi, însă o cantitate mică de grăsime este benefică organismului, în timp ce excesul se va vedea pe cântar. În principiu, modul de gătire al cărnii este foarte important, fiind recomandată carnea slabă, care conţine mai puţin colesterol.

Află pe clicksanatate.ro care sunt beneficiile şi riscurile consumului de carne roşie

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite