În ce condiţii te poate ucide apa pe care o bei

În ce condiţii te
poate ucide apa pe care o bei

Doi litri pe zi de apă asigură o hidratare optimă pentru organism

Pentru om, apa este vitală. Băută în cantitate de 2 litri pe zi, apa asigură o funcţionare normală a organismului. Dacă se depăşeşte sensibil această cantitate lucrurile pot scăpa de sub control. La începutul acestei săptămâni, o turistă din Amsterdam „ abăut peste 2 litri de apă“ într-o perioadă scurtă de timp, sub efectul drogurilor, şi a murit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 70% din corpul nostru este format din apă. Apa are un rol extrem de important în buna funcţionare a organelor, iar medicii nutriţionişti nu uită niciodată să ne invite să avem un aport de lichide de 2 litri pe zi pentru a ne păstra hidratarea optimă.

Ce mai ştim despre apă? Că putem trăi fără ea preţ de câteva zile maximum şi că este solventul de bază pentru toate alimentele. Totodată, apa este esenţială pentru eliminarea deşeurilor din organism.

Apa nu are nicio toxicitatea cunoscută, arată Earl Mindell  în „Noua biblie a vitaminelor“. Cu toate acestea un aport de cinci litri pe oră – 16-24 de pahare – devine periculos pentru un adult şi ucide de-a dreptul un copil.

Consumul  excesiv de apă într-un timp scurt determină o creştere a nivelului de sare din sânge, fapt care duce la umflarea celulelor, inclusiv a celor cerebrale. Urmarea este intrarea în comă şi chiar decesul, avertizează medicii.

Cum se calculează cantitatea de apă necesară pe zi pentru fiecare dintre noi

Anumite categorii de persoane cum sunt mamele care alăptează au nevoie de cantităţi crescute de apă ca urmare a secreţiei de lapte.

Pentru a calcula exact câtă apă are nevoie organismul nostru în fiecare zi împărţim greutatea corporală în kilograme la 32.

De exemplu, un bărbat de 84 de kg : 32, rezultă că are nevoie de 2,6 litri de apă în fiecare zi, iar o femeie de 66 de kg: 32, rezultă că are nevoie de 2 litri de apă în fiecare zi.

Precauţii faţă de apa pe care o bem

Oricât de cald ar fi afară şi oricât de dornici să ne răcorim am fi este indicat să nu congelăm sticlele de plastic cu apă în ele deoarece se pot elibera dioxine – substanţe cancerigene – în plastic.

Dacă locuiţi în blocuri sau case vechi cu ţevi de plumb, duceţi sistematic apa de la robinet la analize. Apa care nu are pH-ul potrivit poate dizolva plumbul de pe ţevi , iar această situaţie poate duce la intoxicaţii, mai ales la copii. Dimineaţa, este indicat să lăsaţi apa să curgă la robinet timp de câteva minute pentru a lăsa să se scurgă plumbul din acumulările de peste noapte.

Dacă în apă există solvenţi cloruraţi sau pesticide, aceştia pot fi absorbiţi prin piele şi sunt volatili. Un duş de 15 minute poate fi la fel de toxic precum 8 pahare de apă contamintă, avertizează Earl Mindell.

Cea mai puţin costisitoare metodă de filtrare a apei este aceea a unui vas cu un filtru ataşat.

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: