7 alimente bune pentru sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există alimente care redau cheful de viaţă, dar şi de... sex. Nimic nu e mai bun decât o cină în doi, în intimitatea casei, pentru a intra în atmosfera romantică a mărţişorului. Însă, dacă această cină cuprinde şi câteva ingrediente „secrete“, garantăm o seară de succes.

Afrodiziacele nu sunt o noţiune nouă. Din cele mai vechi timpuri, se spune că anumite alimente îmbunătăţesc dorinţa, dar şi performanţa. „Există foarte multe dovezi ştiinţifice care subliniază capacităţile anumitor alimente de a mări funcţia sexuală şi de a îmbunătăţi experienţa“, spune medicul Jennifer R. Berman, directorul Centrului de Femei din California, SUA. Publicaţia „Time“ realizează o listă cu cele mai apreciate afrodiziace.

1. Avocado

Aztecii se refereau la aceste fructe ca... testicule, poate din cauza formei lor. Însă motivele ştiinţifice din spatele încadrării avocadoului în tagma afrodiziacelor sunt destul de serioase: sunt  bogate în grăsimi nesaturate şi au un conţinut scăzut de grăsimi saturate, fiind recomandate pentru inimă şi pentru sănătatea arterelor. Orice ne ajută la inimă este bun şi pentru aprinderea pasiunii.

2. Migdale

Se spune că migdalele cresc pasiunea, reprezintă un stimulant sexual şi ajută la fertilitate. La fel ca sparanghelul, migdalele sunt bogate în anumite minerale care sunt importante pentru sănătatea sexuală şi pentru reproducere, cum ar fi zincul, seleniul şi vitamina E. „Zincul creşte libidoul. Nu înţelegem exact mecanismele, dar ştim că funcţionează“, spune dr. Berman.

3. Căpşuni

Roşul, se ştie, este bun la înteţirea focului pasiunii. Un studiu a descoperit că bărbaţii consideră mai sexi femeile care poartă roşu. Aşadar, să nu desconsiderăm căpşunile care sunt o sursă excelentă de acid folic şi de vitamina B (care se pare că ar avea o legătură şi cu un număr mai mare de spermatozoizi la bărbaţi, după cum susţine un studiu realizat la Universitatea Berkley). Încearcă căpşunile scufundate într-o baie de ciocolată neagră, pentru că este plină de metilxantine, care cresc libidoul.

4. Fructe de mare

În ciuda texturii lor alunecoase şi moi, stridiile sunt cel mai cunoscut afrodiziac. Mai sunt şi o sursă excelentă de zinc care creşte libidoul. Însă şi alte tipuri de fructe de mare pot avea funcţie de afrodiziace. Peştele, cum este somonul sau heringul, conţine Omega-3, esenţial pentru o inimă sănătoasă.

5. Rucola

Rucola a fost considerată afrodiziac încă din secolul I. În zilele noastre, cercetările dezvăluie că mineralele şi antioxidanţii din aceste frunze de un verde închis sunt esenţiale pentru sănătatea noastră sexuală deoarece ajută la blocarea absorbţiei în organism a unor chimicale din mediul înconjurător care, se consideră, au un impact negativ asupra libidoului.

6. Smochine

Aceste fructe de o formă ciudată au o istorie lungă de impulsionare a vieţii sexuale. Sunt pline de fibre, foarte importante pentru sănătatea inimii. Mai mult, alimentele bogate în fibre te satură, aşa că este mai uşor să scapi de masă şi să treci la treabă sătul deja.

7. Citrice

Oricare membru al acestei categorii este plin de antioxidanţi, de vitamina C şi de acid folic, toate fiind importante pentru sănătatea reproductivă a bărbaţilor. Bucuraţi-vă de o cină romantică şi sănătoasă care să includă o salată de fructe ca grepfrut roz, mandarine, portocale. Sau o salată de rucola cu un suc de lămâie proaspăt stors. 


Citeşte şi:

Fructe recomandate pentru efectele lor afrodiziace

Fructele afrodiziace pot reprezenta un aliment excelent care să ajute un cuplu în stimularea apetitului sexual şi îmbunătăţirea puterii de seducţie, aprinzând flacăra dorinţei la ambii parteneri.

3 lucruri surprinzătoare care cresc dorinţa sexuală

Dacă masajul, plimbările romantice şi ceaiurile de ginseng nu au avut niciun efect asupra libidoului tău, află despre alte câteva lucruri care au proprietăţi afrodiziace, potrivit celor mai noi studii.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite