5 motive să incluzi merele în alimentaţie

5 motive să incluzi merele în alimentaţie

Merele sunt o sursă bogată de fitonutrienţi care ajută la menţinerea sănătăţii cardiovasculare

Roşii, galbene sau verzi, merele sunt adevărate surse de vitamine şi de minerale pentru organism. Noi îţi prezentăm doar cinci motive pentru care trebuie să incluzi fructele parfumate în dietă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aliat al sănătăţii cardiovasculare

Nu degeaba se spune că un măr pe zi ţine doctorul departe! Merele sunt o sursă bogată de fitonutrienţi (quercetin, catechine, acid clorogenic) care ajută la protejarea sănătăţii cardiovasculare.

În plus, conţinutul ridicat de fibre din fruct favorizează menţinerea unui nivel normal de colesterol ,,rău”. Studiile din ultimii ani au arătat că persoanele care obişnuesc să consume câte două mere pe zi pot reduce cu 16% nivelul colesterolului ,,rău”.

Protecţie împotriva Alzheimerului

O cercetare recent realizată pe cobai, de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cornell din New York, a arătat că fitonutrientul cunoscut sub numele de quercetin ajută la protejarea celulelor din creier împotriva Alzheimerului.

Află mai multe beneficii ale merelor pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările