Michelle Obama luptă împotriva obezităţii la Jocurile Olimpice


Michelle
Obama luptă
împotriva obezităţii
la Jocurile Olimpice

1/3 Michelle Obama a iniţiat campania "Let's Move" prin care încurajează activităţile sportive în rândul tinerilor   FOTO: Mediafax

Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, va însoţi în această săptămână delegaţia americană la Jocurile Olimpice de la Londra, unde-şi va promova campania împotriva obezităţii, potrivit Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Soţia preşedintelui american se va afla în capitala Marii Britanii de joi până duminică şi va asista vineri la ceremonia de deschidere a evenimentului. ,,Prin această călătorie şi prin campania intitulată «Let's move» îmi propun să rezolv problema obezităţii infantile. Profit de Jocurile Olimpice pentru a convinge cât mai mulţi copii să fie activi“, a declarat prima doamnă a SUA. Sâmbătă, în prima zi a competiţiei, aproximativ 1,7 milioane de tineri americani sunt invitaţi să participe la activităţi sportive şi să suţină, în acest mod, delegaţia naţională de la JO.

Michelle Obama consideră că olimpicii vor constitui o sursă de inspiraţie pentru ca tânăra generaţie să fie activă şi să muncească pentru performanţă. Mai mult, prima doamnă susţine că ,,JO nu înseamnă doar medalii de aur sau noi recorduri, ci şi autodepăşire şi perseverenţă“.

În vizita primei doamne sunt incluse şi activităţi de echipă cu tineri şi cu sportivi de renume, precum Nadia Comăneci şi David Beckham, dar şi un mic dejun cu sportivii americani. Michelle Obama a iniţiat campania ,,Let's Move“ în 2010, prin care luptă împotriva obezităţii şi promovează un regim alimentar sănătos pentru tinerii din Statele Unite, unde rata obezităţii depăşeşte 30%.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările