Vica Demici

Vica Demici

Poetă
 • acum 8 ani

  Pasca din capacele de Coca-Cola

  Nu-mi place să mă trezesc cu noaptea în cap. Mai bine zis, nu pot să mă trezesc atât de devreme. Toată ziua sunt ca şi teleghidată. Nu ştiu ce fac. Nu ştiu cât e ora. Nu ştiu cum mă cheamă. Nu mă pot concentra şi visez la un singur lucru, să fie seară şi să adorm.

 • acum 8 ani

  Istorie

  Istoria se scrie foarte aproape de noi. Acolo unde obişnuiam să plecăm sâmbăta dimineaţa doar ca să coborâm pe scările lui Potemkin spre mare, să zăbovim câteva ore, în linişte, după care să urcăm la Teatrul de Operă unde se dau spectacole cu subtitrare în ucraineană, iar seara târziu să hoinărim pe străzile oraşului până pe Deribasovskaya şi să ne dorim să nu fie mâine încă mult, mult timp.

 • acum 8 ani

  Fabulă despre putere

  Unii îşi croiesc drumul spre putere. Cu greu şi cu orice preţ. Alţii ţin, tot cu orice preţ, la croiala pe care o au şi în nici un caz nu vor să croiască altfel. Unii croiesc spre, alţii nu vor "s-o croiască" de la. Dar şi unii şi alţii, au multe lucruri în comun. De exemplu setea de acea putere şi robinetele de aur în băi. Aşa că nici unii, nici alţii nu vor să renunţe. Nici la putere. Nici la robinete.

 • acum 8 ani

  Duminica

  E duminică. Şi nu vreau să scriu. Nu am chef de dezbateri zadarnice cu pretenţii de mari înţelepciuni. Pentru că e duminică. Şi pentru că vreau să cânt.

 • acum 8 ani

  Parada travestiţilor

  Spuneţi drept, vouă nu vi se pare că jucăm cu toţii într-o piesă de teatru, că trăim într-o lume care s-a transformat într-o adevărată paradă, legală şi acceptată, a travestiţilor?

 • acum 8 ani

  Prietena mea

  Mă gândeam să vă povestesc azi despre o prietenă de-a mea. Bună. Dragă. Specială. Frumoasă. Deosebit de frumoasă.

 • acum 8 ani

  Vacile binecrescute

  Annelie, colega şi prietena mea, mi-a spus că n-a întâlnit niciodată în viaţă un moldovean. M-am simţit ca fiind un extraterestru.

 • acum 8 ani

  Jurnalul călătorului în ceaţă

  Şi totuşi oamenii se schimbă. Unii mai mult. Alţii mai puţin. Unii mai devreme. Alţii, foarte târziu. Am scris pasajele de mai jos cu ceva timp în urmă. Nu foarte demult. Dar azi, navigând prin arhive personale şi recitind unele rânduri, nu pot să cred că "atunci" gândeam aşa. Azi văd lucrurile diferit. Azi aş fi scris altfel. Cred că trebuie din când în când să ne dăm întâlnire cu noi înşine, ca să ni se facă ruşine şi să vrem să creştem.

Vezi mai multe
Modifică Setările