Vasile Nanea

Vasile Nanea

Profesor
 • acum 6 ani

  Simple propuneri turistice

  Nu ştiam că pe 17 martie curent, a fost deschis pentru public Palatul Primăverii, locuit de soţii Ceauşescu timp de 24 de ani. A trebuit să treacă 26 de ani ca guvernanţii României, având alte preocupări şi prinşi cu furăciuni de miliarde, să ia o asemenea hotărâre.

 • acum 6 ani

  Moment de reculegere

  Treptat-treptat, mai ales după evenimentele tragice de la Paris şi Bruxelles, un sentiment de îngrijorare cuprinde oraşe, ţări şi continente întregi. Ce se întâmplă cu noi, cu ziua de azi şi de mâine? De poimâine parcă nu îţi vine să mai vorbeşti, nu prea mai îndrăzneşti.

 • acum 6 ani

  Discursuri şi vizite turistico-oficiale

  E clar, un preşedinte de ţară trebuie să aibă darul vorbirii, să-i placă să vorbească. E elementar, e obligatoriu. Dacă este, pe deasupra, şi un bun orator (vorbit frumos, expresiv, concis, inteligent, convingător), cu atât mai bine. Oricum, un preşedinte trebuie să ştie să comunice liber, şi bine, dacă este cazul, în orice moment.

 • acum 6 ani

  „Biblioteca pentru toţi” într-o nouă variantă

  Mai nou, printre picături, societatea românească post-post-postdecembristă dezbate o chestiune arzătoare la ordinea zilei: cărţile scrise în puşcării care scurtează pedeapsa condamnaţilor, conform legii gândite inclusiv de cei care se află după gratii. Conform tradiţiei, părerile sunt împărţite, iar gâlceava e mare. Pro şi contra, câtă frunză, câtă iarbă.

 • acum 6 ani

  Un citat din nesuferitul Lenin

  Pe mine mă deprimă atacul lui Andrei Pleşu la adresa lui Dan Puric. Îi iubesc pe amândoi şi îi preţuiesc deopotrvă. „Rolul de guru nu-l prinde prea bine pe Dan Puric”, afirmă filozoful, după ce actorul s-a produs pe mai multe posturi de televiziune, cu un succes notabil.

 • acum 6 ani

  România are doi preşedinţi?

  Mai la început, în prima parte a anului, ni s-a părut că aşa ar sta lucrurile, dar acum putem afirma cu certitudine: România are doi preşedinţi.

 • acum 6 ani

  Despre refugiaţi, puţin altfel

  Nu mă mai simt bine, nici liniştit, în pătrăţelul meu pe planetă, un loc sfânt şi scump pe care îl dobândeşti după mai mulţi ani de muncă. Acest „pătrăţel” seamănă cu o curte pe care o împrejmuieşti, apoi devine a ta. Fiecare dintre noi are curtea şi gardul lui.

 • acum 6 ani

  La ordinea zilei – spionii

  O ştire de presă care poate fi numită „bombă” ne-a luat pe toţi prin surprindere. Se vor recruta spioni! Ideea pare a fi o premieră absolută, iar momentul de-a dreptul istoric. Principiul transparenţei într-un domeniu extrem de sensibil începe să învingă şi în România.

Vezi mai multe
Modifică Setările