Valeriu Ştefănescu

Valeriu Ştefănescu

Asistent social
 • acum 8 ani

  Atenţiune! ... iară' doare ... 'N ... văţământul!

  De la peşcheş la blat şi înşelătorie, abuz, deturnare, trafic de influenţă şi, nu în ultimă instanţă, la corupţie nu este mare pragul, la fel cum de la abandon şcolar la inadaptare şcolară şi analfabetism şi semi-analfabetism nu cred că poate fi o mare diferenţă !

 • acum 8 ani

  Poporul astăzi şi ... Şansa de „A Fi”

  Un tablou terifiant al devenirii individului în societatea românească de astăzi,  dezvoltat de indivizi ca fiecare dintre noi. Suntem slăbiţi, nu mai avem vlagă şi ne zbatem să trăim în bătaia vânturilor! Şi în aceste condiţii ... mai avem o şansă!

 • acum 8 ani

  Destructurarea trecutului

  Contrafacerea realităţilor specifice şi intenţia de evitare a spune copiilor noştri: cine?, cum? şi de ce am fost aşa?, conform mărturiilor istorice, reprezintă promovarea minciunii la rang de virtute socială, ca stare de anomie socială, intenţionată şi manipulată, în detrimentul adevărului liberator, care ne va descătuşa de tarele trecutului, prin dezvoltarea Asistenţei Sociale a Minciunii.

 • acum 8 ani

  Gala excelenţei în asistenţă socială

  Gala Asistenţa Socială din România va avea loc în data de 18.03.2014, la Teatrul Nottara, orele 18.00, şi apare ca o necesitate a nevoii de a promova oamenii din spatele cortinei - asistenţii sociali - care veghează din umbră la înfăptuirea „binelui social” în cadrul elaborat al reformei şi justiţiei sociale post-decembriste.

 • acum 9 ani

  Reeducare versus torţionari

  Ce trebuie ştiut? Toate victimile care au trecut prin acest Iad al temniţelor comuniste au avut parte de diverse metode de înjosire. Iar victimele care mai sunt încă în viaţă îşi trăiesc ultimele clipe de umilinţă în paralel cu mulţumirea profesională a acestor profesionişti ai administrărilor durerii şi înjoselii umane ... unii uitaţi, alţii recompensaţi !

 • acum 9 ani

  Dilema învăţământului românesc de la 1907 până astăzi!

  Readucerea în discuţie a unor puncte de vedere exprimate de peste 100 de ani în urmă ne poate surpinde şi plăcut şi neplăcut, dacă vom pune în balanţă nivelul la care s-a putut gândi şi ritmul anevoios în care ne căutam astăzi cărturarii - de altfel, în altă parte şi nu acasă!

 • acum 9 ani

  Şcoala noastră: instrument naţional de alienare şi aplatizare socială !

  Vremurile contemporane ne arată, încă odată, drumul sinuos pe care copiii noştri şi tinerimea, în ansamblul ei, trebuie să-l traverseze din cauza incoerenţei noastre şi a fricii de a lua taurul de coarne atunci când vine vorba de atentatul asupra sănătăţii şi vieţii copiilor noştri pe care îi păstorim inconştienţi într-un sistem educaţional falimentar.

 • acum 9 ani

  Memoria comunismului ... moştenire nefastă!

  Istoria experimentului comunist ne zbuciumă prezentul prin manifestarea fenomenului de deindividualizare care a cuprins, putem spune, întreaga naţiune. Fiinţa română este inhibată. Pendularea individuală între moştenirea „omului de tip nou” şi valorile democraţiei, blochează conştiinţa noastră în încercarea de a adera la valorile libertăţii umane.

Vezi mai multe
Modifică Setările