Titus Ţecheră

Titus Ţecheră

Masterand în Ştiinţe politice
 • acum 5 ani

  Sunset Blvd.

  La Cinemateca Eforie, sub Sala Palatului, ruleaza in seara asta de vineri Sunset Boulevard (1950), drama regizata si scrisa de Billy Wilder (cu Charles Brackett). Filmul este la ora opt. Haideti sa-l vedem. Voi scrie despre el dupa vizionare.

 • acum 5 ani

  The nice guys

  The nice guys, tradus la noi, nefericit, Super baieti, este cel mai amuzant film facut la Hollywood anul acesta. Am niste note despre film de oferit mai jos, dar primul lucru de spus este, duceti-va si vedeti-l. Este un film de actiune plin de glume si scene comice de o inventivitate acum necunoscuta spectatorilor de filme.

 • acum 5 ani

  Batman vs. Superman

  Noul film al lui Zack Snyder vrea să ne arate ce e neînregulă cu comunităţile moderne şi arată prin exemplul american contemporan o problemă a democraţiei de oriunde şi de oricând. În absenţa unui devotament public, în absenţa unei confesiuni de credinţă, oamenii nu se pot încrede unii într-alţii. În acelaşi timp, o problemă nouă apare: O oligarhie tehnologică perpetuu adolescentină, faţa urâtă a entuziasmului pentru progres ştiinţific.

 • acum 5 ani

  Hail, Caesar!

  Noua comedie a fraţilor Joel şi Ethan Coen ruleaza marti, miercuri si joi seara la cinemateca. Este o farsa despre Hollywood-ul anilor 50 si cel mai amuzant film din ultimele luni. Episoadele comice ofera echivalentul comic al situatiei istorice, de la scenaristi care sunt tradatori comunisti la scene de musical coregrafiate fidel epocii, dar cu intorsaturi amuzante, si pana la filme epice despre imperiul roman si originile crestinismului.

 • acum 5 ani

  Premiile nostalgice ale Academiei

  Anul acesta, Academia de filme nu a făcut decât să se asigure că Academia continuă ca instituţie, indiferent de vreun scop legat de importanţa sau problemele filmelor. Industria de filme se schimbă şi tehnologic, şi demografic. A 88-a ceremonie este o încercare de a merge mai departe ca şi cum aceste schimbări nu au nicio importanţă...

 • acum 5 ani

  Bond. SPECTRE. Fantoma care bântuie Europa

  Avem un nou film Bond şi o poveste veche--conspiraţia internaţională care va înlocui vechiul sistem de puteri. Tot omul ştia pe vremuri că duşmanul este sovietic, dar Bond nu putea să arate asta. Tot omul ştie acum că Rusia şi China sunt duşmanul, şi terorismul sprijinit de regimuri islamice, dar Bond nu poate să arate asta.

 • acum 6 ani

  The Martian: Răzbunarea lui Robinson Crusoe

  În 1719, Robinson Crusoe a fost publicat în Anglia. Avem acum un Crusoe pentru secolul 21, evident, american. Asemenea poveşti ne arată cât ne iubim vieţile arătându-ne cât am putea lupta pentru a supravieţui. Astfel, printr-un amestec de frică şi curiozitate, învăţăm că suntem animale tehnologice. Singurul lucru necesar pentru a spune povestea omului--voinţa de a trăi.

 • acum 6 ani

  Sicario şi Bush v. Obama

  În mijlocul filmului, vedem o ceartă între un alb căruia îi plac texanii jucat de un actor care l-a jucat pe domnul George W. Bush certându-se cu un avocat care e împotriva războiului şi care este negru. Dezbaterea politică Bush v. Obama revine, acum pe marele ecran.

Vezi mai multe
Modifică Setările