Tincuta Apateanu

Tincuta Apateanu

Fondator Edusfera
 • acum 7 ani

  Ţara Adevărului Unic

  Să ne imaginăm o ţară, undeva în viitor - să zicem peste 20 de ani, în care copiii de acum care vor ajunge la vremea respectivă adulţi, se hotărăsc să pună puţină ordine în societatea pe care acum ei o guvernează.

 • acum 7 ani

  Copiii şi tehnologia

  În Marea Britanie, toţi copiii de 5 - 6 ani învaţă programare la şcoală - cu alte cuvinte, ei nu învaţă doar să editeze un text în Word sau să facă o prezentare în PowerPoint, ci sunt capabili să scrie ei programe şi să le testeze.

 • acum 8 ani

  Copiii şi internetul

  În decembrie 2012 o fată de 11 ani din Giurgiu s-a sinucis, după ce tatăl ei a aflat că postase nişte poze pe Facebook. Tatăl i-a cerut telefonul pentru a căuta pozele, fata i l-a dat şi a plecat, supărată, în dormitor. Când părintele a intrat în cameră, geamul era larg deschis, iar fetiţa zăcea în faţa blocului, pe asfalt.

 • acum 8 ani
 • acum 8 ani

  O posibilă soluţie la mica şpagă din şcoli

  În realitate, părinţii nu ştiu care este limita dintre cadouri şi ceea ce s-ar putea interpreta drept mită, pentru că nicăieri în documentele oficiale nu este specificată această limită. Cadourile costisitoare au devenit deja o tradiţie, o cutumă în şcolile considerate bune, un obicei la care părinţii adera de bunăvoie pentru că nu vor ca ai lor copii să aibă de suferit din pricina nesupunerii adulţilor.

 • acum 9 ani

  Pericolul examenelor prea dificile

  Rata de promovare la simularea examenelor naţionale din Capitală a fost de 24% la proba de matematică şi de aproape 60% la limba română la bacalaureat. La evaluarea naţională, rezultatele sunt mai bune: 35% dintre elevi au promovat la matematică şi 85% la română, potrivit datelor centralizate de ISMB.

 • acum 9 ani

  Educaţia sexuală în şcoli

  Studiile arată că adolescenţii, cu cât sunt mai bine informaţi în legătură cu subiectele legate de sexualitate si consecinţele actelor sexuale neprotejate, cu atât îşi încep viaţa intimă mai târziu.

 • acum 9 ani

  Copiii digitali

  Vi s-a întâmplat vreodată să îl descoperiţi pe copilul vostru de 3-4 ani butonând smartphone-ul şi descoperind singur cum se accesează aplicaţiile?

Vezi mai multe
Modifică Setările