Radu Ghelmez

Radu Ghelmez

Consulting Manager
 • acum 7 luni

  Trump, Putin şi retragerea din INF

  Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, e zilele astea la Moscova pentru a discuta cu diplomaţii ruşi retragerea americană din Tratatul privind Armamentul Nuclear cu Rază Medie şi Scurtă (INF).

 • acum 7 luni

  Misterul unei crime anunţate

  Asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul din Istanbul al Arabiei Saudite e doar ultimul gest dramatic dintr-o suită întreagă ce a marcat ascensiunea prinţului moştenitor.

 • acum 8 luni

  Siria, ieri

  Vestea bună e că asaltul loialiştilor asupra guvernoratului Idlib s-a amânat nişte luni bune în urma înţelegerii de ieri de la Soci dintre Rusia şi Turcia

 • acum 9 luni

  De ce arde Basra?

  Proteste violente zguduie oraşul din sudul Irak de mai bine de cinci zile, zece oameni au murit deja împuşcaţi de forţele de ordine sau arşi în incendii şi revolta continuă să escaladeze. Guvernul irakian a trimis forţe militare şi trupe speciale la faţa locului şi a încercat să impună un curfew, dar a renunţat când a devenit clar că nu va fi respectat.

 • acum 9 luni

  Atacul din Idlib

  Atacul forţelor loialiste siriene împotriva ultimului guvernorat deţinut de rebeli pare iminent. Trupele loialiste şi iraniene sunt în poziţie, Rusia a trimis un contigent mărit de nave militare şi aviaţie în zonă, inclusiv fregate înarmate cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune şi bombardiere strategice. Diplomaţia coaliţiei ruso-assadistă lucrează peste program pentru a pregăti terenul.

 • acum 9 luni

  UE şi refugiaţii

  Recentele aventuri ale navei Gărzii de Coastă Italiene, ”Diciotti”, ne demonstrează că problema gestionării solicitanţilor de azil ce ajung la graniţa Europei rămâne una foarte fierbinte, deşi numărul acestora a scăzut mult faţă de perioada critică din 2015.

 • acum 10 luni

  Trump, europenii şi Iranul

  Azi reintră în vigoare primul set de sancţiuni americane împotriva Iranului, urmare directă a retragerii unilaterale din JCPOA dictată de Donald Trump.

 • acum 10 luni
Vezi mai multe