Radu F Alexandru

Radu F Alexandru

Scriitor
 • acum 7 ani

  O dată istorică!

  Am convingerea că 8.05.2014, ziua în care Justiţia s-a pronunţat printr-o decizie definitivă şi irevocabilă în dosarul „ICA – DAN VOICULESCU”, va rămâne consemnată ca o dată istorică.

 • acum 8 ani

  O victorie esenţială. Dincolo de puncte şi de bani

  Am aşteptat să se mai atenueze ovaţiile pe deplin bine meritate care au marcat felul în care Simona Halep s-a luptat cu Maria Şarapova, în finala de la Roland Garros, pentru a face o observaţie pe care o consider esenţială, legat de evoluţia jucătoarei noastre.

 • acum 8 ani

  „O jignire a firii”

  Prima măsură pe care a luat-o Victor Ponta, odată instalat la guvernare, susţinut de o majoritate de 70% în Parlament, a fost scoaterea Institutului Cultural Român de sub autoritatea preşedintelui României, aşa cum stipula Legea de funcţionare de la înfiinţare  (la naştere: „Fundaţia Culturală Română”) şi trecerea sub controlul Senatului.

 • acum 8 ani

  „Tratatul de supravieţuire“ al Anei Blandiana

  Cred că singurul comentariu aplicat pe cea mai recentă carte a Anei Blandiana, “Fals tratat de manipulare”, nu s-ar cuveni să fie decât o altă carte. Scrisă de cineva care, conectat la tensiunea maximă care pulsează în fiecare pagină, se simte în stare să preia şi să ducă mai departe (auto)analiza pe care ne-o propune şi la care ne provoacă autoarea.

 • acum 8 ani

  Un 1 aprilie prezidenţial

  Multe sunt cusururile care îţi vin în minte de la sine când rosteşti numele preşedintelui Traian Băsescu. La fel, de altfel, ca şi suma de calităţi de necontestat. Un lucru, însă, sigur nu i se poate reproşa: lipsa umorului. Nu cel mai subtil, nu cel mai rafinat, de multe ori la frontiera decenţei şi a bunului-simţ, trecând peste limite ce nu mai pot fi îndreptate, un fapt este cert: omul are umor.

 • acum 8 ani

  Un grotesc spectacol de carnaval dâmboviţean

  Crin Antonescu a fost unul dintre cei mai vehemenţi contestatari a instituţiilor şi personalităţilor politice din UE sau administraţia SUA care s-au exprimat critic faţă de evoluţia politică a României, după venirea la guvernare a USL. Momentul de vârf s-a consumat în timpul tentativei de lovitură de stat, iunie 2012.

 • acum 8 ani

  „Am fost un dobitoc“ – Copy-Past

  Puţini dintre cei care am urmărit cu sufletul la gură, la începutul lui '90, procesul CPEx vom putea uita vreodată pledoaria în apărare a lui Tudor Postelnicu, ministrul ceauşist de interne: „Am fost un dobitoc!“.

 • acum 8 ani

  Lecţia profesorului Adrian Papahagi

  Adrian Papahagi face parte dintre universitarii care, temeinic pregătiţi într-un domeniu sau altul, au apreciat că este imoral să rămână într-o perpetuă expectativă şi să-şi dea cu părerea cu un aer doct din „tribună”.

Vezi mai multe
Modifică Setările