Polina Cupcea

Polina Cupcea

 • acum 7 ani

  Bullying-ul, o formă a violenţei tolerată în şcoli

  Numărul cazurilor de violenţă în şcoli este în creştere, atingând rata cea mai înaltă la nivelul învăţământului gimnazial (66,04%) şi liceal (24,62%), potrivit studiilor. Specialiştii susţin că nu doar şcoala trebuie să întreprindă măsuri de stopare a fenomenului, ci şi societatea, care dă exemple violente copiilor pe care aceştia le preiau.

 • acum 7 ani
 • acum 7 ani
 • acum 7 ani

  FOTO  Paradoxul bacalaureatului: teste uşoare, exerciţii înfricoşătoare

  Candidaţii la examenul de bacalaureat au susţinut, astăzi, testul preliminar la matematică pentru profilul real şi istoria pentru cei de la profilul uman. Deşi testele nu le-au părut prea dificile, totuşi, au fost şi itemi „înfricoşători”. Cu toate acestea, atât absolvenţii, cât şi profesorii sunt convinşi că anul acesta vor fi mai puţine note de 4 la matematică şi mai multe de 10 la istorie.

 • acum 7 ani

  Patru universităţi din Moldova rămân fără facultatea de Drept

  Universitatea Slavonă, Institutul de Ştiinţe Penale şi Criminologie, Universitatea Perspectiva INT,  Institutul Nistrean de Economie şi Drept din Bălţi  nu vor mai avea facultatea de Drept. Anunţul a fost făcut de ministra Educaţiei, Maia Sandu, la prezentare rezultatelor procesului de evaluare a programelor de licenţă din domeniul Drept de la 17 universităţi din ţară.

 • acum 7 ani

  Chişinăul nu are nevoie de Interpol ca să-l prindă pe Papuc

  Interpolul ar fi refuzat să-l caute pe fostul ministru de Interne Gheorghe Papuc, condamnat la 4 ani de închisoare pentru neglijenţă în serviciu, soldată cu moartea unui tânăr în timpul protestelor din 7 aprilie 2009. Însă, conform legislaţiei în vigoare, nu este neapărat nevoie de Interpol pentru ca fostul ministru să fie extrădat pentru a-şi executa pedeapsa.

 • acum 7 ani

  Reforma Poliţiei în Moldova, departe de a fi finalizată. „Nu poţi transforma poliţia într-o oază când în jur totul e corupt”

  Reforma Poliţiei, începută acum doi ani, nu este nici pe departe finalizată. Deşi s-au făcut anumite lucruri pozitive, cum ar fi: separarea Ministerul Afacerilor Interne de Poliţie, demilitarizarea Ministerului, iar Poliţia a fost organizată în Inspectoratul General al Poliţiei, totuşi, specialiştii subliniază că mai este mult de lucru. Este nevoie de voinţă politică ca reforma să fie implementată, iar corupţia să fie redusă.

 • acum 7 ani

  Femeile din Moldova pot fi auzite doar unindu-şi forţele

  Republica Moldova trebuie să asigure mai multe servicii pentru femeile din diferite grupuri. Totodată, democraţia în Moldova poate fi dezvoltată şi asigurată prin împuternicirea femeilor. Pentru Sugestiile au fost făcute la a doua ediţie a forumului public „Parteneriat pentru o Moldovă Inclusivă şi Prosperă: Femeile Contează!”.

Vezi mai multe
Modifică Setările