Oltea Şerban-Pârâu

Oltea Şerban-Pârâu

Muzicolog şi critic muzcal
Vezi mai multe
 • acum 23 ore
 • acum 17 zile

  Horia Andreescu şi privilegierea romantismului

  Mult clamata perioadă de maturitate creatoare, acea epocă a vieţii artistice în care toată experienţa se întrevede în modul în care abordezi orice partitură reprezintă o evidenţă. Parcurgând retrospectiv stagiunea simfonică a lui Horia Andreescu, cu un accent repertorial evident pe epoca romantică, avem o reflecţie clară a acestei evidenţe.

 • acum 2 luni
 • acum 2 luni

  Eclectic şi surprinzător - Blue Noise la ARCUB

  Mi-am tot propus să ajung la unul dintre concertele din Stagiunea de jazz de la ARCUB, iar de când curatorul acesteia a devenit Cristian Soleanu, din stagiunii 2018-2019, pot spune că mi-am notat datele în fiecare lună, pentru a depăşi abstractul informărilor de presă, like-urilor pe Facebook şi a tuturor celorlalte forme de participare virtuală la aceste evenimente.

 • acum 2 luni

  O Cenuşăreasă multinaţională la Opera din Iaşi

  Trebuie să mergi la Balul Operei şi descoperi că nu ai cu ce să te îmbraci şi cu ce să mergi până acolo. Dacă opţiunea „a renunţa“ nu există, ce ai putea face ? Probabil că singura soluţie este să cauţi în dulap şi să îţi construieşti o ţinută pe care nu a mai văzut-o nimeni, chiar dacă tu ştii că nu este nouă.

 • acum 4 ani

  Imagine este despre imaginaţie

  Îmi imaginasem o seară cu totul specială, la Iaşi, de început de primăvară. Suport al imaginaţiei mele era un spectacol inventat de Gigi Căciuleanu cu balerinii Operei Naţionale din Iaşi sub titlul „Imagine all the people” şi încadrat de atmosfera inspiratoare a celebrei piese a lui John Lennon.

 • acum 4 ani

  Aici şi acum, cu subiectivitate despre Falstaff

  Am fost la premieră la Falstaff, cea mai recentă producţie a Operei Naţionale Bucureşti. Voiam oricum să scriu despre acest nou statement al instituţiei faţă de ceea ce ar trebui să fie spectacolul de operă în ziua de azi, aici şi acum.

 • acum 5 ani

  Traviata la Iaşi în zilele noastre

  Am ajuns la Iaşi convinsă că vizualul unei producţii semnate Beatrice Rancea şi Doina Levintza va domina impresia finală asupra celebrei opere verdiene La Traviata prezentată în premieră în luna mai, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Iaşi, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.

Vezi mai multe