Nucu Pistae

Nucu Pistae

Specialist piaţa de capital
 • acum 8 ani

  De ce statele emergente seamănă izbitor de mult cu nişte Feţi-Frumoşi

  Făt-Frumos, în mai toate poveştile, creşte într-o zi cât alţii în zece. Realitatea tristă pe care evităm să o vedem vine din aceea că personajul îmbătrâneşte foarte repede şi riscă să moară înainte de vreme. Priviţi evoluţia statelor emergente din ultimul timp şi vă veţi aminti de cărţile copilăriei.

 • acum 8 ani
 • acum 8 ani

  Ce trebuie să citeşti ca să scurtezi drumul spre primul milion de euro

  O istorie ultracondensată a ultimelor campanii de pe Facenook arată cam aşa: mai întâi a fost ”Ice Bucket Challenge”. După, a venit leapşa celor mai importante zece cărţi. Ce propun, pe acest blog, e o leapşă a celor mai importanţi parametri macroeconimici pe care e bine să-i urmăreşti  dacă vrei să ajungi milionar din bursă.

 • acum 8 ani

  Cele patru puncte slabe ale Alibaba, ultimul miracol al bursei americane

  Vânzarea acţiunilor Alibaba, cel mai mare retailer online din China, a devenit cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) din istorie. Nu este însă obligatoriu ca investitorii care au cumpărat titluri în valoare de 25 de miliarde de dolari să fi făcut cea mai bună afacere  din viaţă.

 • acum 8 ani

  Dacă leadership nu e, nimic nU E

  Lipsa de leadership din statele Uniunii Europene a fost unul dintre principalii factori care l-a încurajat pe Vladimir Putin să apese pedala unui război discret în Crimeea şi estul Ucrainei. Totodată, criza leadershipului european dă apă la moară şi altor doi inamici abstracţi: deflaţia şi scăderea economică.

 • acum 8 ani
 • acum 8 ani
 • acum 8 ani

  Salvează-ne, Mario Draghi, tu cel care ai puterea banilor europeni!

  Premierul Franţei a demisionat după ce economia a stagnat pentru al doilea trimestru consecutiv, Germania a scăzut peste aşteptări, Italia se află în a treia recesiune din 2008 încoace şi nici zona euro, ca ansamblu, nu se simte prea bine. Vestea cu adevărat proastă e că toată lumea aşteaptă salvarea divină, adică se pregăteşte pentru dezastru.

Vezi mai multe
Modifică Setările