Norman Manea

Norman Manea

Romancier
 • acum 7 ani

  Domnule Preşedinte,

  Vă scrie, la îndemnul „Adevărului” (titlu de presă provocator) un „extra-teritorial…”.  Aşa m-au numit patrioţii ceauşisti în vremea când deloc nu plănuiam să părăsesc ţara şi, iată, nu pot decât să preţuiesc azi nedorita lor injurie, devenită profeţie.

 • acum 8 ani

  Nu m-aş lăuda cu încasările din România

  Sunt de un sfert de veac deja în Statele Unite şi în această perioadă am publicat aici 10 volume şi în România mai mult de 20. N-aş putea, totuşi, să fac o analiză aprofundată a situaţiei editoriale, tarifelor şi a încasărilor băneşti ale scriitorilor, aici şi dincolo. Nu, eu nu sunt bogat; dacă aş fi, n-ar trebui să continui să am un post universitar cu mult peste vârsta de pensionare.

 • acum 9 ani

  Precizare

  Aflu cu surprindere că, într-o emisiune TV care mi-a parvenit abia acum, dl. Horia Patapievici ar fi afirmat că nu aş fi ascuns niciodată faptul că sunt împotriva preşedintelui Băsescu. Nu-mi dau seama ce dovadă s-ar putea aduce în sprijinul acestei afirmaţii. Presupun, mai curînd, că a fost o simplă scăpare de vorbe grăbite să urmeze o anume logică a demonstraţiei.

Vezi mai multe
Modifică Setările