Mircea Morariu

Mircea Morariu

Critic de teatru
 • acum 1 an

  Cum am trăit şi am glumit în comunism

  Desigur, ştiţi povestea sau zicerea, mă rog, cu clasa muncitoare care se desparte de trecut râzând. În cartea „Fake News în Epoca de Aur. Amintiri şi povestiri despre cenzura comunistă” (Editura Polirom, Iaşi, 2020), Ioan T. Morar procedează puţin altfel.

 • acum 1 an

  Teatru on line. Spectacole de odinioară

  Astăzi, două cronici la spectacole revăzute online în cursul lunii iunie. Producţii ale Teatrului “Regina Maria ” din Oradea şi Teatrului German de Stat din Timişoara.

 • acum 1 an

  Urât calcul, mizerabilă complicitate!

  Mă uit de câteva zile cu imensă milă la zbaterile mediatice din ce în ce mai necontrolate şi tot mai penibile ale fostului ministru al Educaţiei, doamna Ecaterina Andronescu. Reactivată în calitatea de vector de imagine al PSD, adică de „vorbete”, după ceva vreme în care a stat pe margine şi a avut parte doar de înfrângeri şi de tot atâtea decepţii.

 • acum 1 an
 • acum 1 an
 • acum 1 an

  Argumente limpezi în favoarea unui concept

  Născut într-o familie cu preocupări artistice evidente (tatăl său, Constantin Dembinski, a fost un binecunoscut şi apreciat operator de imagine), Dominic Dembinschi a absolvit în 1981 cursurile Secţiei de Regie de Teatru a I.A.T.C. A avut şansa de a face parte, alături de Victor Ioan Frunză, Tompa Gábor şi Andrei Mihalache, din ultima promoţie a regretatului profesor şi regizor Mihai Dimiu.

 • acum 1 an

  Cu cine reformăm învăţământul?

  Am încercat, pe cât mi-a fost posibil, să urmăresc desfăşurarea aşa-numitelor examene naţionale - adică Evaluarea de la sfârşitul clasei a VIII a şi Bacalaureatul -, dar şi reflectarea lor în presă.

 • acum 1 an

  Reabilitarea vodevilului

  În decursul celor deja mai mult de patru luni de când România, asemenea altor multor ţări de pe întreg Globul, se confruntă cu pandemia provocată de COVID-19, un virus căruia nu prea sunt semne că savanţii îi vor găsi foarte curând antidotul, m-am numărat printre spectatorii fideli ai reprezentaţiilor difuzate online de felurite Teatre.

Vezi mai multe
Modifică Setările