Mihai Florin-Razvan

Mihai Florin-Razvan

Research Assistant Bucharest, Romania
 • acum 9 ani

  Ceauşescu, despre inundaţiile din ’75: „Unii plângeau, alţii râdeau şi alţii furau“

  În timpul gravelor inundaţii din 1975, Ceauşescu a străbătut ţara, în lung şi-n lat. I-a cravaşat pe români să recupereze pagubele până la sfârşitul anului, fără a pune în pericol cincinalul. Aparatul de propagandă l-a prezentat drept omul aflat „întotdeauna în mijlocul poporului, la bine şi la greu“. Dar din gura „Tovarăşului“ nu s-a auzit un cuvânt de mângâiere pentru familiile victimelor, nici pentru agoniseala de-o viaţă luate de ape.

 • acum 9 ani

  Ceauşescu, detectiv pe „urmele“ canonicului Bosio

  În 1975, la cererea lui Ceauşescu, DIE a declanşat „Operaţiunea Duduia“, de recuperare a unor tablouri de patrimoniu dispărute din România. Pentru că Elena Ceauşescu s-a zgârcit la câteva zeci de mii de dolari, cercetările au fost întrerupte un deceniu mai târziu. Paguba? Câteva milioane din aceeaşi valută.

 • acum 9 ani
 • acum 9 ani

  Ceauşescu se visa exportator de tehnologie nucleară

  Urmând exemplul indienilor, argentinienilor şi sud-coreenilor, Ceauşescu a contractat din Canada tehnologie nucleară. Ambiţia lui era să exporte mai departe componente, în ţările lumii a treia. Totodată, prin programul nucler, Ceauşescu reafirma independenţa politică şi economică faţă de Moscova.

Vezi mai multe
Modifică Setările