Mihai Angheluţă

Mihai Angheluţă

Jurnalist
Vezi mai multe
 • acum 6 ani

  Fluturaşul profesorilor, turnesolul piramidei valorilor

  Fiindcă cine mai ştie a câta oară au fost luaţi de proşti şi trecuţi la coada salarizării bugetare, profesorii au ajuns şi pe acest final de an şcolar să pună protestele înaintea examenelor. Mulţi susţin că dascălii îşi pun propriul interes înaintea celui al elevilor. Dar majoritatea nu înţelegem că, dincolo de ignoranţă şi manipulare, de 26 de ani punem propria frică de o reală scară a valorilor înaintea viitorului copiiilor noştri.

 • acum 6 ani

  Dovada că scandalul Brădet a fost doar o reglare de conturi

  Desfgiinţarea fabricii Brădet pe toate canalele media se dovedeşte clar doar o reglare de conturi. Operată de organe trimise cu direcţie şi intenţie să anihileze un patron incomod probabil. Fiindcă recent, la Galaţi, o cantitate impresionantă de peste cinci tone (!) de brânză expirată şi alte 48 de tone susceptibile a fi improprii consumului sunt mediatizate de organele de control, dar trecându-se sub tăcere provenienţa şi comerciantul.

 • acum 6 ani

  Ce Munteanu-ţi trebuie ţie, amorală Românie?

  Pentru a face o alegere, trebuie să distingi între bine şi rău. Pentru a fi acuzat de imoralitate, se presupune că-ţi sunt cunoscute principii şi valori, ca să ai idee despre ce terfeleşti. Am ajuns să nu mai deosebim valoarea de impostură, raţiunea de speculaţie şi agoniseala cinstită de îmbogăţirea prin furt şi înşelăciune. Într-o perpetuă confuzie, România nici nu poate fi blamată că se autocondamnă la autodistrugere prin amoralitate.

 • acum 6 ani

  CTP, maestre, bre! / Las-o jos că măcăne...

  Pot să înţeleg că unii, sub apăsarea compromisurilor devenite în timp reflexe, au uitat. Inclusiv şi cum e să gândească cu propria minte. Darămite să mai şi conştientizeze că măcar alţii ar putea... Înţeleg şi că alţii, indiferent cât de ascuţită ar avea limba, nu pot străpunge nici astăzi cu privirea tocmai din Piaţa Scânteii până-n Piaţa Universităţii. Dar nu-nţeleg cu niciun chip să mă prefac că eu însumi nu mai ştiu să aflu şi să înţeleg!

 • acum 7 ani

  „Badigardul” Oprea şi antemergătorii săi cu picioarele înainte

  Şi-o fi imaginat vreo clipă bodyguardul luceafărului huilei că va ajunge să stea pavăză unui diatamai neica-nimeni cu guvernare şchioapă? Aşa cum orice soldat poartă în raniţă bastonul de mareşal, s-o fi gândit Găbiţă Oprea ce aroganţă de vicepremier ducea în geamantanul lui Miron Cozma? Ei bine, cât timp caschetele nu se vor da din nou de pământ, să scape de un aşa balast din fruntea lor, multe căşti şi destine se vor mai frânge în van...

 • acum 7 ani

  Dumnezei în exerciţiul funcţiunii - mersul pe capotă

  Sincer vă spun, nu simt nicio compasiune pentru poliţistul luat pe capotă de unul din miile de şoferi băuţi, afumaţi, prăfuiţi sau pur şi simplu indisciplinaţi din România-sat fără câini. Părerea mea este că şi-a căutat-o cu lumânarea aşa cum o mulţime de poliţişti români şi-o caută în fiecare zi, cu bună ştiinţă sau prostie crasă, doar pentru a proteja peştii care nu trebuie să cadă în plasă.

 • acum 7 ani

  M-aţi făcut de râs, domnule profesor!

  „Noi, românii, avem o mare problemă - mentalitatea. Lumea e plină de nedreptăţi şi trebuie să mă obişnuiesc cu asta. Şi dacă nu vreau? Când au fost alegeri în toamnă, am strigat toţi că vrem o altă Românie, una mai bună, lipsită de corupţie şi de intrigi mânate de interesul personal al oamenilor care au ajuns în funcţii. Vedem toţi ce se întâmplă în jurul nostru, dar nu avem curajul să ne opunem.”

 • acum 7 ani

  România violată – japca de la capu' podului

  Tocmai din cauza unor astfel de situaţii m-am ferit să comentez pe subiectul violatorilor vasluieni. Cazul mi s-a părut relativ subţire şi exacerbat mai mult de presă în contextul în care românii sunt practic violaţi zi de zi în drepturi, aşteptări şi, după cum se vede, şansa unui viitor măcar decent dacă nu chiar prosper şi respectabil în această ţară.

Vezi mai multe
Modifică Setările