Master FP România

Master FP România

 • acum 5 ani
 • acum 6 ani

  Reorganizarea cercetării agricole din România: Analiză geostrategică

  Plecând de la premisa că, activitatea de cercetare-dezvoltare-inovare este un sector de utilitate publică,  ne-am propus prin această analiză agrostrategică, în care vom utiliza metoda scenariilor alternative, să identificăm o serie de variabile ce ar putea modifica pozitiv sau negativ, securitatea României din punct de vedere socio-agro-economic.

 • acum 6 ani

  Despre relaţia Rusia-Uniunea Europeană. O radiografie a crizei

  În chestiunile de politică externă, carenţa înţelegerii concepţiilor şi mecanismelor în care funcţionează anumite modele conduce la crize. Tot aceste situaţii de criză au meritul de a releva viabilitatea fiecărui model în parte, subliniându-i carenţele sau capacitatea de autorefacere.

 • acum 6 ani

  Quo vadis, Mali? – analiza chestiunii tuarege

  Conflictele armate din nordul republicii Mali, cu o durată de peste cinci decenii, între guvernul statului african  şi minoritatea tuaregă, sunt rezultatul imposibilităţii de a găsi o formă de compromis şi toleranţă între cele două părţi ca urmare a frontierelor trasate aleatoriu de către colonizatorii francezi la sfârşitul secolului al XIX-lea.

 • acum 6 ani

  Recursul la metodă

  Tradiţional, politica SUA faţă de Iran a fost centrată pe impunerea de sancţiuni, maximizarea presiunii – sub diferite forme – asupra Teheranului şi demonstrarea angajamentului Washingtonului de a folosi forţa armată în caz de nevoie.

 • acum 6 ani

  Incidentul de la Târgu Secuiesc: între exagerare şi realitate

  Fie că este vorba despre masacrul provocat de Al-Shabaab în Kenya, în data de 2 aprilie, de cei 224 de morţi în dezastrul aviatic în care a fost implicat zborul Metrojet 9268 deasupra peninsulei Sinai sau atacurile sângeroase din Paris din 13 noiembrie, terorismul confirmă, la mijlocul celei de-a doua decade a acestui secol, că este una dintre temele tenebroase centrale ale scenei politice internaţionale.

 • acum 6 ani

  INTERVIU Szávay István, vicepreşedinte Jobbik: „Cu declaraţiile isterice ale lui Victor Ponta, aflat sub anchetă penală, este păcat să ne ocupăm“

  Ca parte integrantă a analizei „Ungaria 2.0 sau care sunt şansele ca Jobbik să devine partidul de guvernământ în 2018“ publicată anterior, am realizat un interviu cu dl. Szávay István, vicepreşedintele Jobbik şi membru al Parlamentului Ungariei, despre şansele partidului pe care îl reprezintă să preia frâiele guvernării în 2018 precum şi despre subiecte actuale relevante pentru relaţia bilaterală româno-ungară, precum cel al refugiaţilor.

 • acum 6 ani

  Ungaria 2.0 sau care sunt şansele ca Jobbik să devine partidul de guvernământ în 2018

  Recentele declaraţii contradictorii dintre diverse personaje şi instituţii diplomatice şi politice din România şi Ungaria aduc în atenţie o relaţie complexă şi complicată între cele două state vecine, relaţie influenţată major de dinamica politică domestică din ambele ţări, de minoritatea maghiară  din Transilvania precum şi de contextul geopolitic regional şi internaţional.

Vezi mai multe
Modifică Setările