Marian Oancea

Marian Oancea

Doctor în Ştiinţe Politice
 • acum 1 an

  5 mari schimbări în „noua normalitate”. Mituri sau realitate?

  Suntem încă în plină pandemie. Chiar dacă foarte multe state din Europa procesează astăzi tot felul de scenarii privind momentul în care totul va reveni la normal, societăţile se află într-o stare continuă de alertă. Viaţa întregii planete s-a schimbat radical atunci când statele, rând pe rând, au luat măsuri drastice de izolare pentru protejarea propriilor cetăţeni.

 • acum 2 ani

  Există vreo legătură între Orban „cel rău“ şi legea autonomiei Ţinutului Secuiesc?

  Aseară, pe mulţi români i-a lovit ca un fulger vestea că Ţinutul Secuiesc ar putea căpăta autonomie în cadrul statului român. Cunoaştem cu toţii faptul că UDMR a promovat ideea aceasta cu mult înainte ca cei doi deputaţi să depună un amplu proiect de lege prin care se reglementează statutul special acordat judeţelor Covasna, Harghita şi unei părţi din judeţul Mureş.

 • acum 2 ani

  Cele 8 faze ale crizei COVID-19 din România

  În aproape 30 de zile, în care lumea pare că s-a oprit, spaima, insecuritatea şi individualismul au cuprins mare parte dintre societăţile acestei planete. Pandemia cu COVID19 ne aruncă într-o nouă etapă a existenţei noastre în care, mai mult ca niciodată, distanţarea socială pare să fie singura cheie care ne poate deschide uşa spre normalitate.

 • acum 2 ani

  Apa pură şi agenţia media din Primăria Sectorului 1

  Recunoscută pentru bugetul său foarte generos, Primăria Sectorului 1 a fost mai tot timpul râvnită de către politicieni. Şi nu neapărat pentru matrapazlâcurile care s-au tot făcut în interiorul primăriilor din 90 încoace, ci pentru faptul că reprezintă un loc în care visul poate deveni realitate.

 • acum 2 ani

  România intră într-o nouă eră post-tranziţie

  Anul „20-20” bate la uşă. Cel mai probabil, fiecare dintre noi ne facem planurile pentru un nou an, un an amintit de mult prea multe ori în planificările făcute de majoritate instituţiilor. Unele previziuni s-au adeverit, altele au primit un nou termen.

 • acum 2 ani

  Este România în derivă?

  Poate fi un titlu aspru, cu o uşoară tentă exagerată. Ce se întâmplă astăzi în România depăşeşte orice limită a unui stat funcţional. Acest lucru a fost semnalat pe parcursul anilor de către cetăţeni, însă autorităţile au închis ochii, şi-au băgat vată în urechi şi au continuat să arunce România în derivă.

 • acum 2 ani

  Vagonul de dormit. Ţeapa de lux de la CFR

  Forţat de împrejurări, azi noapte am circulat pentru prima dată la vagonul de dormit al CFR, clasa I. Practic am decis să plătesc pentru cel mai scump serviciu oferit de către compania naţională de transport feroviar cu gândul că voi avea parte de o călătorie de lux.

 • acum 2 ani

  De la europarlamentare la o nouă guvernare

  Am asistat ieri la unele dintre cele mai surpinzătoare alegeri din România post 1989. Poate pentru prima dată în istoria recentă când nicio agenţie de sondare, niciun lider politic şi niciun cetăţean român nu putea spune cu o minimă exactitate care vor fi rezultatele până în momentul depunerii ultimului proces verbal.

Vezi mai multe
Modifică Setările