Luminita Corneanu

Luminita Corneanu

Critic literar
Vezi mai multe
 • acum 2 luni

  Ce cărţi punem vara asta în bagaj? (II)

  Într-un comentariu la prima parte a acestui articol, cineva mă întreba de ce nu recomand cărţi mai uşoare, poliţiste sau de dragoste, doar e vacanţă. Păi, pentru că nu v-aş recomanda nici fast food.

 • acum 2 luni

  Ce cărţi punem vara asta în bagaj? (I)

  Acum doi ani, pe o plajă micuţă dintr-un sat italian, am numărat vreo cincisprezece oameni din douăzeci care citeau cărţi. M-am gândit că aşa e-n Occident...

 • acum 2 luni

  Cărţi frumoase, cărţi utile şi o posibilă cale de mijloc

  Mă frapează în ultima vreme, pe Facebook, apelurile părinţilor în căutare de cărţi destinate copiilor, dar care să rezolve probleme ale lor, ale adulţilor: de la cărţi despre înţărcare la cărţi despre importanţa somnului, cărţi despre folosirea oliţei sau cărţi despre cum să ne facem ordine în cameră.

 • acum 4 luni
 • acum 6 luni

  Cuvinte „urâte” în cărţile pentru copii şi alte nemulţumiri părinteşti

  Nu demult, făcea deliciul presei şi al internauţilor povestea cărţii „Marele Uriaş Prietenos”, reclamată la Protecţia Consumatorului de un părinte furios. Părintele a cerut amendarea… librăriei de unde cumpărase cartea. Şi pentru că părintele nu era un oarecare, ci un politician proeminent la el în judeţ, instituţia s-a executat.

 • acum 6 luni

  Vă mai amintiţi limba păsărească?

  Unui copil urban de azi, felul în care se copilărea în perioada comunistă îi este la fel de străin precum copilăria lui Ion Creangă, povestită în „Amintiri din copilărie”.

 • acum 8 luni

  Câtă răbdare are un copil?

  Pe un grup de părinţi, povestea cineva recent că bebeluşul său de până într-un an şi jumătate „nu are răbdare” să-i citească o poveste. Că micuţul este atent dacă este lăsat să dea paginile sau să se joace cu clapetele, dar dacă este vorba să asculte o poveste, nu e atent.

 • acum 8 luni

  Cât de devreme să le citim copiilor?

  Unul dintre lucrurile care m-au uimit la bibliotecile finlandeze aveam să-l descopăr într-o bibliotecă micuţă, de cartier, aflată la parterul unui bloc din Helsinki.

Vezi mai multe
Modifică Setările