Liviu Mihaiu

Liviu Mihaiu

Realizator şi director Radio Guerrilla
 • acum 6 ani

  „Toate femeile din lume ştie că Binili Învinge“

  M-a rugat cineva odată să scriu despre femeia ideală. Mă gândesc c-a venit ziua. Făcând abstracţie de acea femeie olimpiană care nu face la toaletă, e machiată şi sensibilă tot timpul, miroase a fân şi mere, găteşte mai repede ca Jamie Oliver, e mai frumoasă şi mai curajoasă decât un spartan, fără să facă paradă de asta, mai există „un must“ in iconografia mea personală feministoidă: să fie româncă şi mai bine făcută, nu în sânge.

 • acum 6 ani

  Sindromul Oslo. Sau să moară iezii vecinului!

  N-aş fi intervenit în spaţiul public pe cel mai fierbinte subiect „nepelinel“ din spaţiul atât de patetic românesc dacă nu aş cunoaşte „bucuria de a fi mamă“ a patru copii, dacă n-aş fi făcut cursuri de democraţie în Oslo în 1991, dacă nu aş fi monarhist şi dacă nu aş avea maşină suedeză pe nume Saabina.

 • acum 6 ani

  Oprescu, un produs garantat de Iliescu Băsescu USL Securitate Presă

  Scriam în 2012 pe voxpublica un articol pe care-l citeau probabil doar serviciile secrete rânjind de „găozarul“ de mine la un Chivas (băutura oficială a Securităţii şi a fostului preşedinte). El se numea: „Cine-i cel mai protejat om din România şi De Ce”.

 • acum 7 ani

  Apel către Hateri: Iubiţi-vă pe tunuri!

  Suntem o ţară de hateri/hoţi/slugi/ţigani/securişti/pauperi/corupţi. Iar concursul istoric de autoevaluare continuă. Este o „obligaţie“ a fiecărei contemporaneităţi româneşti să-şi toarne-n cap tot ce-i mai urât despre noi, despre România, despre vecini. Aici totul este de injurat şi totul de făcut.

 • acum 7 ani

  Corneliu Coposu.101 – un Nelson Mandela al României

  „Fiind din aceeaşi generaţie cu Corneliu Coposu, dar pe drumuri politice diferite, pot spune astăzi că, dintre mine şi el, Coposu a avut dreptate“ – 1995, Alexandru Bârlădeanu, demnitar comunist, preşedinte al Senatului României în perioada 1990-1992.

 • acum 7 ani

  Omuloo, neanderthalianul civilizaţiei turnătoresciene

  Vă amintiţi cred, toţi cei care aţi degustat din veşnicia care s-a născut la sat, cum uliţa colbuită era pentru orice orăşean de la bunica un culoar al interogării ţărăneşti. „Al cui eşti tu, maică!?“ te-ntrebau insistent chivuţele de pe băncuţă după smeritul „Sărumâna“ pe care il dădeam privind razant prin freza de pistruiat.

 • acum 7 ani

  Zece ani de „Salvaţi Delta şi Dunărea”. Zece realizări

  Salvaţi Delta şi Dunărea (SDD) a fost şi este o experienţă fabuloasă, plecată de la un manifest în faţa ambasadei Ucrainei de la Bucureşti, un efort a peste 50 de colegi care m-au însoţit în această aventură profesională a organizaţiei de mediu celei mai active întru apărararea celei mai vestite Rezervaţii umede din Europa, parte a ptrimoniului mondial al UNESCO,

 • acum 7 ani
Vezi mai multe
Modifică Setările