Liviu Iolu

Liviu Iolu

Consilier al Prim-Ministrului
 • acum 1 an

  Elefanţii

  După descinderea preşedintelui Iohannis la Guvern şi episodul "elefanţilor" a devenit clar că ţara toată învaţă într-un curs democratic intensiv ce e aceea o Ordonanţă de Urgenţă.

 • acum 1 an

  Cum au descins la Guvern

  Cam toţi tehnocraţii numiţi politic îşi dăduseră demisia până pe 4 ianuarie, ziua depunerii jurământului de miniştri din Guvernul PSD. Nu de alta, dar demn şi corect este să pleci din funcţie primind  pe demisie semnătura aceluiaşi om care te-a numit. Au fost multe excepţii dar nu şi în acest Guvern.

 • acum 1 an

  Ai citit Ordonanţa?

  Circulă un argument ticălos zilele astea, îl zice şi doamna Gabriela Firea azi: "95% din protestatari nu au citit ordonanţa!" Este modul unora de a spune că oamenii care au ieşit la proteste ar fi ieşit degeaba.

 • acum 2 ani

  Falsuri pe bază de Brâncuşi

  Niciun artist nu scapă de falsuri sau copii ale operelor sale. Nu ştiam că se va ajunge şi mai departe de-atât, şi anume să falsifici argumente care să-ţi susţină un editorial despre o operă de artă.

 • acum 2 ani

  Război şi pace. Dar şi puţină nostalgie

  Înainte să merg la Bucharest International Air Show văd cum câţiva prieteni se plâng despre ”răul” pe care îl fac avioanele de război. Spun ei că un show aviatic ar fi o promovare a bombardamentelor şi că nu ai de ce să-şi duci copilul la un asemenea spectacol.

 • acum 2 ani

  Albania şi noi, victoria dintr-un amănunt

  E facil să te comporţi cu aroganţă faţă de ţări pe care le consideri mici. E simplu să auzi un nume de ţară şi să râzi, să priveşti de sus fără să ai vreo idee despre naţiunea care o locuieşte, visurile ei şi felul în care învinge sau se predă. Am căzut toţi în capcana asta de multe ori şi în continuare ne e greu să ne învăţăm minte.

 • acum 2 ani

  Între Brâncuşi şi blazare. Cuminţenia Pământului este doar un pretext

  Cei mai mulţi stăm pe margine, comentăm şi aşteptăm să vedem cum ceilalţi eşuează. Un gând ascuns, pe care nu-l verbalizăm dar îl auzim în gând, nu ne dă pace: „N-o să iasă, vă zic eu!”. Campania de donaţie pentru sculptura „Cuminţenia Pământului” a lui Brâncuşi va arăta dacă putem, ca naţiune, să ieşim din blazarea generalizată.

 • acum 2 ani

  Un gest normal atât de rar

  Înainte de a declanşa mişcări ample pro-parapet şi înainte de a vedea ce primar e vinovat pentru scoaterea gardurilor de pe Dâmboviţa se cuvine să mulţumim unui seamăn care, în loc să scoată telefonul şi să posteze imagini pe Facebook cu maşina căzută în râu, a ales să sară în apa rece şi să încerce să salveze vieţi.

Vezi mai multe