Liliana Filip

Liliana Filip

Analist relaţii internaţionale
 • acum 5 ani

  Filosofia celui mai bun sistem…

  Citind „clasicii contemporani”, am senzaţia că românii şi-au redescoperit ocupaţia de bază, aceea de filosofi! Încep într-un registru nu foarte dur, încercând pe cât posibil să nu fiu mai acidă decât faimosul Petre Ţuţea cu butada sa „aflarea în treabă la români”.

 • acum 6 ani

  Românii pasionali şi politica

  Mircea Eliade sublinia simplu că nicăieri nu se investeşte mai multă pasiune în politică decât în România. Acea pasiune distructivă şi nu mobilizantă pentru binele comun. Iar astăzi o vedem şi o simţim la cotele sale cele mai înalte.

 • acum 6 ani

  Ciocnirea titanilor. Întâlnire istorică în momente de cumpănă

  În curând se va pune în scenă a şaptezecea Adunare Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, cea mai importantă organizaţie mondială a timpurilor noastre, chiar dacă este intens atacată ca fiind depăşită de realităţi. Tocmai din acest motiv se cere reformarea Consiliului de Securitate, un subiect peren, aş putea spune, pe agenda ONU, care va ocupa un loc de cinste şi în acest an.

 • acum 7 ani

  Să ne iubim tinerii!

  Tinerii sunt cea mai de preţ resursă a unei naţiuni, iar grija pentru educarea, şlefuirea, îndrumarea acestora trebuie să se regăsească între priorităţile strategice ale oricărui stat.

 • acum 7 ani
Vezi mai multe
Modifică Setările