Laurentiu Despina

Laurentiu Despina

Jurnalist
 • acum 1 an

  „Bă, Gheorghiţă, care-i treaba cu «draivtru»?“

  Vaccinarea din România se transformă tot mai mult, de la o zi la alta, într-o campanie de marketing. Guvernul, prin autorităţile din subordinea sa, încearcă să vândă un produs care, pentru mulţi români, se dovedeşte a fi neinteresant şi, implicit, greu vandabil.

 • acum 1 an

  „Care vii să facem o Naţională...?“

  „Bine, dom’le, gaură neagră, am înţeles, dar cât de mare este gaura asta?“ Cam aşa suntem noi cu fotbalul Naţionalei, zicem că suntem în declin şi acceptăm, mai mult sau mai puţin resemnaţi, că fotbalul românesc nu mai găseşte poarta adversă şi nici nu mai este în stare să-şi apere cetatea.

 • acum 1 an

  „Je suis Drulă!“

  În urmă cu 6 ani, un sângeros atac terorist îndreptat împotriva peniţei celor de la „Charlie Hebdo“ a generat instant o copleşitoare emoţie şi solidaritate cu victimele atacului, făcând din „Je suis Charlie“ o declaraţie-manifest împotriva unor astfel de acte revanşarde, străine de logică, de responsabilitate şi umanitate.

 • acum 6 ani

  Omul cu şase anchete şi nici măcar o viaţă

  „Vă dau şase anchete, dar daţi-mi o viaţă”, ar fi spus, hâtru, Ioan Gyuri Pascu, piticul-uriaş care în toată viaţa lui ne-a făcut pe noi toţi ceilalţi să râdem cât pentru şase vieţi. Anchetele născute în urma mortii lui sunt, procedural vorbind, o nouă frecţie la piciorul de lemn.

 • acum 6 ani

  Apel către hoţii acestei naţiuni

  Domnilor, vă scriu aceste rânduri fiind încă sub impactul recentului bilanţ al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Festivismul şi entuziasmul care au plutit în aer au ridicat  din prezidiu două chestiuni de reţinut într-un ecou unanim: DNA-ul combate bine, aşa că are cu ce se lăuda şi-şi merită felicitările pentru replica dată în 2015, dar la fel de adevărat este că şi corupţia este mai hulpavă ca oricând.

 • acum 6 ani

  Poliţistul „haiduc“

  Faptele de vitejie ale poliţistului Marian Godină de la „rutiera“ IPJ-ului braşovean au entuziasmat o ţară întreagă. Hâtru şi incoruptibil în părţi egale, prietenos cu legea şi aplicarea ei ad-litteram, indiferent de cine răsuceşte volanul, agentul s-a dovedit a fi un „haiduc“ al zilelor noastre care ia de la ăi mari şi dă celor mulţi şi necăjiţi.

 • acum 6 ani

  Zăpada „tehnocrată“

  Noul an a repus iarna în drepturi. Nu s-a angajat să ne plătească zăpezile de altădată, nici cele de anul trecut rămase restante în decembrie, dar ne-a adus aminte că iarna înseamnă zăpadă şi frig.

 • acum 7 ani

  Ruşine, CFR!

  Îţi iei bilet cu patru zile înaintea plecării şi zici că l-ai prins pe Dumnezeu de picior. Un drum Cluj – Constanţa,  mai ales în plin sezon estival şi după o nebunie de festival „Untold” (chiar nemaivăzut), cu oameni strânşi de prin toate zările ţării, care se întorc spre casele lor, sau care deversează pe litoral şi-n marea cea mare este cu adevărat mai mult decât o expediţie.

Vezi mai multe
Modifică Setările