Laura Rotaru

Laura Rotaru

Arhitect
 • acum 7 ani

  Lipscani 55 – Imobilul Chrissoveloni „Caruselul Luminii“

  Este suficient să urmărim meseriile celor care au închiriat spaţii în clădire cât şi durata scurtă a şederii lor pentru a înţelege măcar în parte efervescenţă acelei perioade şi lumea colorată care dădea viaţă străzii Lipscani pe vremuri.

 • acum 8 ani

  (Dar unde sunt) zăpezile de altădată

  Iarna anului 1934 – în data de 3 ianuarie Bucureştiul este acoperit de un strat de zăpadă cu grosime medie de aproximativ 17 centimetri. Este o iarnă grea în care „a căzut o cantitate de 66 cm de zăpadă în trei intervale scurte (…) astfel zăpada s-a strâns într-un strat gros ce a stat un număr mare de zile neridicată”.

 • acum 9 ani

  Conac Udrişte Năsturel – Hereşti

  Istoria conacului începe la mjloc de secol XVII fiind legată de cei doi fraţi Năsturel: Oreste sau Udrişte Năsturel, marele cărturar, şi Cazan Postelnicul Năsturel.

 • acum 9 ani

  Zile din trecutul cinematografului Aro (Patria)

  Blocul Aro (Bulevardul Magheru nr. 12-14) este cunoscut bucureştenilor în special datorită cinematografului „Patria” (fost „Aro”) aflat la parterul său. Proiectul a fost fructul unei colaborări ce a durat zece ani între societatea „Asigurarea Românească” şi arhitectul Horia Creangă. În urma acestei colaborări au fost construite şi Hotel Aro Braşov şi Palatul Aro ( Calea Victoriei nr. 91-93) .

 • acum 9 ani

  Cartierul Balta Albă-Titan

  Povestea cartierului Balta Albă-Titan începe de pe vremea când acesta era doar un sat aparţinând comunei Dudeşti-Cioplea. Comuna era formată din sate sărace cu locuinţe din chirpici şi paiantă iar majoritatea locuitorilor erau ţărani împroprietăriţi ca urmare a reformei agrare.

 • acum 9 ani

  Hala Matache

  Acela a fost momentul în care Hala Matache a rămas singură. Prima iarna i-a fost mai grea decât toată greutatea anilor trecuţi. Primavara a găsit-o pustiită şi golită de conţinut. De semnificaţii fusese golită în prealabil.

Vezi mai multe
Modifică Setările